Fotbollsbloggen

IFK gick med 400 000 i förlust – Barkman och Hagberg gör comeback

På grund av en misslyckad sportslig satsning med dyra tränare och spelare de senaste åren fick IFK Eskilstuna ett minusresultat under fjolåret. En förlust på 400 000 för 2012 redovisades vid årsmötet i går kväll och det innebär också att IFK har en skuld på runt en miljon.

– Men vi andas stor optimism för framtiden. Det är verkligen kul att vi nu är tre gamla ordföranden som sitter i styrelsen, säger avgående ordföranden Bengt Bandstigen.

”Banda” tillträdde för tre år sen och då var skulderna uppe i 1,5 miljon. Det ser alltså bättre ut nu, men den satsning som gjordes inför 2011 på tre dyra spelare och en tränare från olika Norrköpingsklubbar blev kostsam för IFK.

– Under fjolåret bytte vi också kanslist, så vi satt med dubbla löner där ett tag, säger Bandstigen.

När valberedaren Lennart Lind – också en gammal IFK-ordförande – presenterade sina förslag till styrelseledamöter blev det ett par sensationella namn. Två före detta ordföranden i klubben, Björn Barkman och Percy Hagberg, gör comeback i styrelsen. En annan IFK-profil som är tillbaka i styrelsen är supporterklubbens förre ordförande Thomas Hylvander.

– Björn och Percy är pensionärer och har mer tid att jobba för IFK nu. Då är det synd att inte utnyttja deras kunskaper och kontaktnät på marknaden, säger Bandstigen.

Lind tillägger:

– Percy fick mycket skit under sin tid som ordförande. Men det var en tung tid när han efterträdde Kjell Strandtoft. Percy räddade IFK när City begärde oss i konkurs för en skuld.

När det gäller ny ordförande blev det som jag avslöjade i måndags. Ray West efterträder Bandstigen och styrelsen i övrigt ser ut så här:

Göran Hiredahl, kassör, Björn Barkman (ny), Bengt Bandstigen, Percy Hagberg (ny), Mattias Pettersson från ungdomsfotbollen, Håkan Carlsson från sportrådet och Thomas Hylvander (ny).

I valberedningen omvaldes Lennart Lind och nyvaldes Börje Edman.

– Förutom alla ungdomsledare är vi ett 30-tal personer som jobbar i IFK. Nu ska vi jobba vidare med glädje och klubbanda, säger Bandstigen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".