HANDBOLLSBLOGGEN

Kaptenen gör comeback!

För en vecka sen gjorde Mattias Zachrisson comeback efter att ha varit borta en månad från spel. Nu kommer ännu ett glädjebesked för Eskilstuna Guif. För att komma in på rubrikens tema får vi backa bandet ett år bakåt i tiden. De flesta kommer nog ihåg att Jimmy Jansson gjorde comeback under slutspelet i fjol. I årets slutspel får vi återigen se fram emot en kapten som gör comeback.

Denna gång är det inte #5 som ska trä på sig den röda tröjan. Nej, det är #13 Haukur Andrésson som är spelklar igen efter en riktigt seg och långdragen fotskada.

- Undersökningen i torsdags gav både bra och dåligt besked. Det dåliga är att enligt läkaren är det nåt som är fel i foten men att han inte kan se vad felet är. Jag har tränat på bra i veckan och har inte längre så ont efteråt som tidigare, så jag är optimistisk vad gäller spel. Jag testar lite lätt på lördag borta mot Cimos Koper och sen är det bara att köra på i slutspelet med start mot Sävehof på tisdag. Eventuella smärtor får jag vänta med att känna efter tills efter säsongen, säger Haukur Andrésson till Sörmlandssportens handbollsblogg.

---

Lagkaptenen tillika spelmotorn lär få fart på Guifs anfallsspel som hackat betänkligt under våren. Guif har som bekant förlorat 11 av de 13 senaste matcherna.

---

Så här såg det ut i fjol när Jimmy Jansson kom tillbaka:

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".