Patrik "Pava" Johanson. Foto: Scanpix
HANDBOLLSBLOGGEN

Tillbaka efter skadehelvetet

Efter att ha varit borta hela säsongen är det förhoppningsvis dags för en efterlängtad comeback för den blonde bombaren från Eskilstuna.

Tysklandsproffset Patrik ”Pava” Johanson, som varit borta från spel hela säsongen på grund av en axelskada, kan göra comeback nästa vecka. Ligaåttan Lemgo har tuffa möten mot Flensburg och Hannover som väntar runt hörnet och då är planen att Pava ska vara tillbaka på handbollsplanen igen. Efterlängtat?

”Skulle vara sjukt kul och bara lira lite, 5 min skulle räcka för och typ känna på det igen, snart gått 1 år sen jag spelade sist. Längtar lite."

Hur funkar träningen?

”På träningen känns det helt ok. Tajmingen börjar sitta mer och mer. Jag tränar för fullt med laget. Hoppas på att vara med nästa vecka antingen mot Flensburg eller Hannover, i alla fall spela lite, det är mitt mål!”

---

Men på transfermarknaden har det inte hänt mycket för Pavas del. Lemgo meddelade ju tidigare att de inte tänker förlänga kontraktet med den svenske högernian med landslagsmeriter och ett par SM-guld med Hammarby i bagaget. Om framtidsplanerna (nästa säsong) säger Pava så här:

”Inte tänkt så mycket på det, mest tänkt på att bli frisk. Men det är klart att jag är mest sugen på att spela utomlands. Men om till exempel Guif skulle höra av sig så skulle jag givetvis lyssna.”

Kanske något för Guif som ju tappar Zacke till nästa säsong? Inte alls samma spelartyp men skyttar har varit bristvara i Guif.

---

Bosse Åslund, sportchef i Guif, är det inte läge att lyfta på luren för ein bisschen samtal till Tyskland?

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".