Fotbollsbloggen

Elina positiv till United – vill ha jobb i Eskilstuna

Elina Johansson är inne på sin andra vecka hos Eskilstuna United och är positiv till en fortsättning. Tränaren Viktor Eriksson räknar med henne i de kommande träningsmatcherna och när Elitettan börja med bortamatch mot Älta 14 april.

– Elina är positiv till att börja spela med oss, men för att hon ska stanna en längre period vill hon ha ett jobb i Eskilstuna som motsvarar hennes utbildning. Så det jobbar vi hårt på nu. Elina har en mastersexamen i marknadsföring från USA, säger Viktor.

Elina gjorde två träningar förra veckan och ett kortare inhopp i segermatchen (2-0) mot Hammarby. I helgen kommer Erika Blomstrand hem från sin långresa utomlands och då hoppas Viktor på ett positivt besked även från den Umeåstuderande anfallaren.

På lördag gästar United seriekollegan Qbik och då kommer mittbacken Louise Quinn att vila för att inte riskera att slå upp sin skada (ljumske) igen. Hennes irländska landslagskompis Méabh De Búrca kommer till Eskilstuna på måndag för att installera sig och gå in i träningen.

– Hon är i första hand innermittfältare, säger Viktor, som själv är på utbildning hos Svenska Fotbollförbundet hela veckan.

– Men det fungerar visst ändå, trots att jag är borta. Dahlborg (Patrik) styr träningarna med järnhand, tillägger Viktor och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".