HANDBOLLSBLOGGEN

Destination: SM-final

Äntligen är det dags för slutspel. Guif inleder med svårast möjliga motstånd i kvartsfinalen. Dags att påbörja resan mot SM-finalen i Göteborg via Partille.

Resultatmässigt är det väldigt länge sen Guif hade en lika usel period som nu. Förlust i 12 av de 14 senaste matcherna. Räknar vi bort EHF-cupens sex matcher hamnar vi ändå på rätt mörka siffrorna 6 av 8.

Det sägs alltid att man lär sig mest om sig själv och sin omgivning i motgång. Och att det är i motvind drakar lyfter och bla bla bla och fan och hens moster.

Inte läge för mig (eller många andra heller) att gå in och peka på vad som är/har varit fel spelmässigt under större delen av 2013. Jag har ändå inte spelat själv aktivt på ca 20 år. Man glömmer så lätt hur det funkar. Så jag skippar det och pekar ut ett stort misstag som Guif begått denna säsong. Ett misstag som man bör lära sig av och plocka med sig in i slutspelet.

---

Det handlar om bagage. Sånt man bär runt på här i livet. Både fysiskt och uppe i huvudet. Och i ryggan givetvis, både bildligt och bokstavligt.

---

När Guif åkte till Spanien för att möta La Rioja i EHF-cupens andra gruppspelsomgång checkade laget in sina väskor med all spelutrustning, både skor och hårgele. Trots att det var strejkläge nere i Spanien och man skulle byta plan under resans gång valde man alltså att INTE ha grejerna med sig som handbagage. Givetvis försvann väskorna under resans gång. Det verkar som att Guifs spel också har varit försvunnet under stora delar av 2013. Men nu är det hög tid att antingen hitta det försvunna bagaget eller skaffa nytt.

---

Det bästa med misstag är att man kan ta lärdom av dem. Dels att inte göra om samma sak igen och dels om sig själv. Hur funkar jag när det blir fel? Och när det nu som sagt har varit väldigt segt resultatmässigt är det dags att ta lärdom. Packa om och packa rätt!

---

Inför den kommande resan som kallas för slutspelet ska inga väskor checkas in. Allt ska med i handbagaget. Det man ska ha med sig är:

  • SKOR

Resten av det materiella har ledarna hand om.

---

Det andra du ska ha med dig finns i den mentala ryggsäcken.

  • HJÄRTA
  • INSTÄLLNING
  • ENGAGEMANG
  • TILLTRO

De sakerna ska finnas med hela tiden. Dessa får inte slarvas bort med nåt incheckat bagage. Det finns det inget utrymme för. Guif har haft tillräckligt med hedersamma förluster. Nu är det dags att plocka sju stycken hedersamma vinster. Då får Eskilstuna det så efterlängtade guldet.

---

  • 7 vinster är det som behövs
  • 7 vinster är det som krävs
  • 7 vinster till odödligheten
  • 7 vinster till semestern

Först då får du lov att checka in väskan.

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".