Fotbollsbloggen

Värmbols tränare om 1-15 på två matcher

 1-15 på två matcher. Värmbols FC har råkat ut för riktiga käftsmällar i de senaste träningsfighterna mot Motala AIF och Sylvia.

–Jag har aldrig varit med om struligare försäsong, säger Värmbols tränare Leif Grönvall.

Förra tisdagen åkte Värmbol till Motala för att möta en av sina seriekonkurrenter. I lördags var det division ett-laget Sylvia som gästade Katrineholm. Motala vann med 8-0 och Sylvia med 7-1.

–Två bra lag och vi har bjudit dom på massor. Mot Sylvia var det väl fem mål, men det är en följd av att många spelare ligger efter med träningen och inte orkar. Då kommer allt slarv, säger Grönvall.

Senast saknades starka kort som Markus Kellokumpu, lagkaptenen Henrik Larsson (bortrest), fjolårets skyttekung Vedran Benca och David Strömgren (jobb). Dessutom målvaktsveteranen Daniel Jävergren, Robin Lifvakt och Sebastian Hillman (bortrest).

–Markus och Vedran är fotskadade. Markus känner sig hängig också och vi misstänker att han har en infektion i kroppen. Han är hjärtat i laget, en mycket viktig pådrivare, säger Grönvall.

Ni har en tunn trupp?

–Ja, vi ska helst ha alla tillgängliga. Mot Sylvia avslutade vi med fem juniorer på planen och det blir lite för tufft för dom. Men nu vet juniorerna vad som krävs också när allt strul gett dom chansen.

På långfredagen gästas Värmbol av division tre-laget Strömtorp och till dess ska Henrik Larsson, Hillman och Strömgren vara tillbaka.

–Självklart fokuserar vi på försvarsspel den här veckan, sen får vi se om det ger resultat redan på fredag. Just nu har vi en väldig obalans i truppen på grund av skadorna och sjukdomarna. Några behöver köra riktigt hårt medan andra behöver lätta på träningen lite eftersom det bara är tre veckor kvar till seriestarten i tvåan, säger Grönvall.

Efter fredagsmatchen återstår endast en träningsmatch, mot Eskilstuna Södra FF, och en i DM mot Stigtomta.

–Klart jag är lite orolig, men vi får hoppas det kommer ut något gott även av det här, säger Grönvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".