Fotbollsbloggen

Nya värvningar i norrettan och träningsmatcher

Nu är det silly season-spurt. På tisdag stänger transferfönstret och in i det sista värvas det i norrettan. Här serveras också de senaste träningsmatcherna.

Sandvikens IF har rott sin storvärvning i hamn. Vänsterfotade Jonathan Hellström, som inte fick nytt kontrakt med Gefle, skrev på ett ettårskontrakt.

– Jag hade några andra alternativ men SIF passade mig till sist allra bäst, säger "Jonte" till Arbetarbladet..

Trots 72 allsvenska matcher och två U 21-landskamper på meritlistan ser han det inte som ett nedköp eller en nertrappning.

– Nej, det är full satsning och division ett norra ser ut att bli en riktigt rolig serie men flera lag som Sirius och AFC United som satsar riktigt hårt.

I Gefle, där han startade i tio matcher i fjol, spelade han mest som vänsterback – men det kommer han inte att göra i Sandviken.

– Kanske vid något enstaka tillfälle. Men vi kommer att utnyttja honom i en betydligt mer offensiv position. Men sin fina vänsterfot öppnar det också upp ett bra vapen vid fasta situationer, säger tränaren Tony Andersson.

Umeå FC har gjort klart med anfallarna Lamin Sillah och Anthony Allison efter en tids träning och provspel. 23-årige Sillah kommer från Gambia.
- En spelare med stor potential som både är stark felvänd och bra i djupled. Har dessutom jättefin teknik och han ger oss extra kvalité, säger tränaren Johan Sandahl till klubbens hemsida.

25-årige amerikanen Allison har i Sverige spelat för IFK Sundsvall och senast Härnösand i tvåan.

- Är en spelare med tydliga spetsegenskaper. Hans position och spelartyp är precis vad vi har letat efter. En väldigt snabb spelare som kommer hota många lag, säger Sandahl.

IFK Luleå lånar Ibrahim Kallay, 20, från FC Kallon i Sierra Leone. Mittfältaren spelade i fjol med Umeå i Superettan.

- Vi har under en längre tid hållit dörren öppen för en mittfältare gärna med erfarenhet från spel i Sverige. Kallay är en bollskicklig och passningssäker spelare med offensiva kvaliteter, säger sportchefen Hans Boman till klubbens hemsida.

I Nyköpings BIS har vänsterbacken Enis Ahmetovic, 21, korats till månadens spelare för mars. På hemsidan kallas han artisten, bollbohemen och publikfavoriten från Vagnhärad och juryns motivering lyder:

”Enis är en evighetsmaskin som kan göra spektakulära saker. Han har utvecklats i rätt riktning, inte minst fysiskt, varje vecka sedan han kom till Bissarna. Han har ett hett humör som rätt använt är en tillgång på riktigt höga nivåer.”

Enis har just nu lagt arbete åt sidan och satsar på fotbollen på heltid. Det innebär att han tränar extra på dagtid med Bissarnas transatlantiska importer Ethan Gage, Paul Torres och Ryan Gracia.

TRÄNINGSMATCHER

Sirius-Frej 4-2

Mål, Sirius: Ante Björkebaum 2, Joakim Runnemo, Christer Gustafsson

Frej: Pontus Silfver 2

IFK Luleå-Alvik 6-0

Mål: Tomas Eriksson 2, Patrik Pettersen, Robin Schaufele, Simon Söderstrand, Robin Lundgren.

Skiljebo-Västerås SK 2-5

Mål, VSK: Mikael Gustafsson 2, Joakim Häll, Oliwer Malmkvist, Jonathan Böckert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".