Fotbollsbloggen

Värmbol repade sig – smällar för Södra och IFK

Efter 1-15 på två matcher mot Motala och Sylvia repade sig Värmbol i går. Katrineholms division två-lag slog tillbaka Strömtorp med 4-1 (1-0). Däremot föll både IFK Eskilstuna och Eskilstuna Södra.

– Det var ju sämre motstånd, men Strömtorp ska ändå vara ett bra division tre-lag så¨det här ska inte föraktas. Vi hade fokuserat hårt på försvarsspel i veckan och det verkade som killarna förstått vad vi pratat om, säger Värmbols tränare Leif Grönvall.

Leffe gav extra plus till Zacharias Lindgren i målet, stabile mittbacken Niklas Rautiainen, lagkaptenen Henrik Larsson som var tillbaka och gav mittfältet stadga samt anfallsduon Niklas Norman och Filip Nilsson.

Niklas satte 1-0 på straff sen Simon Casey Rudstedt blivit fälld och avslutade med ytterligare två mål sista fem minuterna. Däremellan nätade även Filip, framspelad av Henrik Larsson.

På annandagen gästar Värmbol Eskilstuna Södra på Tunavallen och det är det egentliga genrepet. Sen återstår även en DM-match mot Stigtomta på Rosvalla nästa helg innan allvaret börjar.

Eskilstuna Södra åkte på årets första förlust och överraskande kom den mot en serie lägre spelande Triangeln. Division fyra-gänget vann med 5-3 på sitt eget konstgräs på Triangelborg.

Södra saknade fyra spelare, men tränaren Johan Hansson ville inte skylla förlusten på det.

– Snarare var det ett uselt försvarsspel vi föll på, säger Hansson.

Samtidigt visade Pelle Lindqvist-tränade Triangeln anfallsstyrka och målen gjordes av Sebastian Nygårds 2, Sebastian Lundberg, Marcus Edeborg och Ballin Kamari. För Södra nätade Alexander Lienius, Anton Carling och Michael Larsson.

Tidigare i veckan råkade Södra ut för ett annat bakslag. Fredrik Simu, som precis var tillbaka efter fjolårets knäproblem, blev skadad på nytt på en träning. Han vred till knät och en meniskskada befaras. Tufft för den 38-årige mittbackskämpen.

IFK Eskilstuna har också gjort en bra försäsong fram till i går. Då räckte inte ett skade- och sjukdomsdrabbat IFK till i bortamatchen mot Enköpings SK. Upplänningarna, som i fjol åkte ur norrettan, vann med 4-0 (1-0) efter tre snabba mål i andra halvlek.

IFK ställde ändå ett hyggligt startlag på benen, men att det tidigare lyckosamma mittbacksparet Jocke Lönn-Andreas Ledin (jobbupptagen brandman) saknades märktes.

Jag har denna gång förgäves sökt IFK-tränaren Kjelle Pettersson för en kommentar.

Träningsmatch:

Torshälla-Stallarholmen 3-1
Mål, Torshälla: Muzzafer Arpacik, Labinot Halimi, Fredrik Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".