Fotbollsbloggen

City missade sista minuten-värvning

Eskilstuna City hade hoppats på en sista minuten-värvning av Sal Jobarteh. Men när transferfönstret stängde vid midnatt stod det klart att den 20-årige AIK-mittfältaren i stället valde seriekonkurrenten AFC United i Väsby.

– Vår förre tränare Andreas Alm som nu leder AIK var positiv att Jobarteh skulle komma till oss. Men vissa 08-or drar sig för landsorten och han ville tydligen spela med sin bror i stället. Kanske var det annat som spelade in också, säger Citys ordförande Peter Lindqvist, som nu fick stänga butiken med en 22-mannatrupp.

När Brage tackade nej till Sal Jobarteh fick City första tjing, men det blev alltså AFC United i stället där presidenten och affärsmannen Alex Ryssholm handlat in ett halvt lag med före detta AIK- och Hammarbyspelare.

Jobartehs brorsa är välkände forwarden Alagie Sosseh och de kamperade ihop även i fjol i Sirius, dit Sal var utlånad under hösten.

Ytterligare en värvning blev det i norrettan sista dagen. Sandvikens IF skrev kontrakt med landslagsmeriterade mittbacken David Simbo från Sierra Leone. Han har tidigare spelat i Trelleborg och Boden och var inför säsongen aktuell för Gefle.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".