Fotbollsbloggen

Bissarna på konstgräs i premiären – och inte Studenternas för City

Nyköpings BIS är ett få naturgräslag i norrettan. Det ställer förstås till problem när kylan är så envis som denna vår och precis som i fjol måste Bissarna inleda seriespelet på konstgräs.

– Premiären mot Västerås SK 14 april kommer definitivt att gå på konstgräset. Det kan nog även bli aktuellt mot Valsta Syrianska i fjärde omgången 5 maj, säger Bissarnas PR-man Magnus Heidenberg.

I skuggan av läktaren på Rosvallas slitna huvudarena ligger snön kvar och tjälen är fortfarande djup.

– Vi har inget nät att lägga ut över planen, men glädjande nog står de mobila läktarna på långsidan kvar vid konstgräsplanen efter våra cupmatcher i mars. Rosvallas personal var förutseende och förstod att inte naturgräset skulle bli klart, säger Heidenberg.

I fjol inledde Bissarna med att förlora de två första hemmamatcherna på konstgräset för att sen ändå gå som tåget mot en överlägsen serieseger i tvåan. Men i år är det säkert viktigare med en bra start och eftersom Bissarna spelar borta mot Luleå och Frej på konstgräs i andra och tredje omgången behöver inte Håkan ”Vargen” Anderssons manskap byta underlag på ett bra tag.

---

Beträffande Eskilstuna Citys seriepremiär mot Sirius redde jag ut frågetecknen med Uppsalalagets tränare Thomas Lagerlöf vid gårdagens upptaktsträff med norrettan. UNT skrev tidigt att den skulle spelas på reservarenan Löten, men så berättade Citytränaren Daniel Wiklund här i bloggen för en vecka sen att de fått kallelse till Studenternas.

– Nej, det blir Löten. Allt annat är uteslutet, så det ska jag ta med Wiklund (Citytränaren Daniel) här i dag. Helst skulle vi spela på Löten hela våren som Studenternas naturgräs ser ut. Men konstgräset på Löten går inte att vattna, så den är värdelös efter ett par matcher. Uppsala är tyvärr ingen fotbollskommun, sa Lagerlöf syrligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".