Fotbollsbloggen

Värmbols tränare: Nytt kontrakt som gäller

Efter en försäsong med massor av skador och sjukdomar är det dags för Sörmlands enda division två-lag, Värmbols FC, att också begå seriepremiär i helgen. På söndag smäller det borta mot Assyriska Norrköping.

– Jag är ju optimist i grunden och hade hoppats säga att vi skulle slåss i toppen. Men efter allt vi gått igenom handlar det om nytt kontrakt i första hand i serie med många starka lag, säger Värmbols nygamle tränare Leif  Grönvall.

Värmbol gjorde en strålande höst i fjol och slutade femma. Stommen finns kvar, men serien har förmodligen blivit bättre sen flera östgötalag tillkommit.

– Vi har en bra centrallinje i våra mittbackar, innermittfältare och tre forwards. Det är viktigt att de håller sig hela för truppen är smal. säger Grönvall.

Tyvärr har två av anfallsessen, Niklas Norman och Vedran Benca, åkt på nya smällar på träningarna i veckan. Däremot ska Malmköpingsprodukten Filip Nilsson vara fräsch efter en hjärnskakning för en månad sen.

– Framförallt Niklas är det osäkert med till premiären, säger Grönvall.

Vilken målvakt väljer du?

– Det är mitt svåraste val. Tycker de är mycket jämna och ”Dojjan” (Jävergren) är tillbaka på allvar efter skadan.

VÄRMBOLS FC

Min granskning av truppen:

Tränare Leif Grönvall, Roger Ydebro, assisterande.

Målvakter: Daniel Jävergren, Zacharias Lindgren.

Min kommentar: Jävergren mycket rutinerad, men enbart målvaktstränare i fjol och har varit skadad på försäsongen. Kan vara lite rostig. Lindgren en talang från Flen och kommer nu från Åtvidaberg. Testade hos Nyköpings BIS i vintras, men fick nobben.

Försvarsspelare: Markus Kellokumpu, Niklas Rautiainen, John Wenell, Adam Janselius, David Welin, Zakarie Ashmed.

Min kommentar: Kellokumpu och Rautiainen rutinerade och starka i mittförsvaret, Wenell en bra vänsterfot.

Mittfältare: Simon Casey Rudstedt, Henrik Larsson, Robin Lifvakt, Matias Kellokumpu, Sebastian Hillman, Rickard Abrahamsson (långtidsskadad), Tobias Finkenwirth (långtidsskadad).

Min kommentar: Kapten Larsson och Strömgren bra på innermittfältet. Den förstnämnde var på väg till Eskilstuna City till förra säsongen. Casey Rudstedt var i Malmköping i fjol, en rapp kantspelare som tyvärr också blev lättare skadad på träning i veckan.

Forwards: Vedran Benca, Niklas Norman, Filip Nilsson.

Min kommentar: En mycket vass trio, men Benca har varit borta från spel hela försäsongen och är en bra bit från förra höstens praktslag.

---

Kan lagen för dåligt, så den här serien avstår jag från att tippa. Men nedflyttade Sleipner och Motala känns som två toppkandidater. I Vimmerby görs det också en satsning, smålänningarna har bland annat värvat Eskilstuna Citys förre mittfältsstjärna Lansana Kamara.

---

Premiäromgången i division två södra Svealand ser ut så här:

Lördag: Värmdö-Visby Gute, Smedby-Spårvägen, Motala-Enskede, Ekerö-Vimmerby. Söndag: Arameiska Syrianska-Sleipner, Assyriska Norrköping-Värmbol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista