Fotbollsbloggen

Lennart från fyran till Bissarnas premiärlag

 Direkt från division fyra med Malmköping till seriestart i norrettan med Nyköpings BIS. Det blir verklighet för Lennart Johansson i morgondagens premiär i norrettan när Bissarna tar emot Västerås SK på Rosvalla.

- Det är ett stort steg att ta, men Lennart har visat på försäsongen att han kan klara av det, säger tränaren Håkan ”Vargen” Andersson.

Han hade ett par positioner att fundera över i premiärelvan. En var högerbacksplatsen, där det stod mellan Lennart och Pierre Jakobsson, tidigare mittback under flera säsonger.

Vargen visar förtroende för Lennart, en frejdig lantbrukarson från Dunker som NBIS-tränaren handplockade från Malmköping. Lennart är en fysiskt stark karaktärspelare.

- Pierre har varit skadad länge och bara spelat 70 minuter i genrepet förra helgen, så det var egentligen inget svårt val. Lennart har visat att han är väl värd den här chansen, säger Vargen.

På höger mittfält satsar han på amerikanen från Boden, Ryan Gracia, framför en av bloggens favoritspelare, den tekniske och spelskicklige Oxelösundssonen Alexander Jansson. Alex gjorde en mycket stark fjolårssäsong.

- Han var sjuk i februari och kom efter. Nu är Alex på gång igen, men det blev Ryan. Han har mycket i sig och har inte fått ut det riktigt än. Nu hoppas jag han ska visa det i morgon, säger Vargen.

Med två anfallare skadade, Calle Svensson och Alexander Lind, var det ganska givet att nyförvärvet Suad Gruda skulle komplettera Dago Funes på topp. Gruda, med allsvenska meriter från Gefle, är egentligen mittfältare.

- Vi har ont om renodlade forwards, men Suad visade i genrepet att han kan spela där, säger Vargen.

Bissarnas startelva blev därmed denna: Anton Fagerström – Lennart Johansson, Per Pettersson, Magnus Karlsson, Enis Ahmetovic – Ryan Gracia, Ethan Gage, Paul Torres, Oscar Karlsson – Dago Funes, Suad Gruda.

Bänken: Johan Schenström (målvakt), Pierre Jakobsson, Emil Larnesjö, Ludvig Hellman, Damir Avdic, Alexander Jansson, Jesper Larsson.

Västerås har ett ungt lag med duktiga offensiva talanger i mittfältarna Simon Johansson och Andreas Östling samt anfallaren Jonathan Böckert. Till de mer rutinerade hör spelmotorn Patrik Grönvall, fostrad i Vargens förra klubb Värmbol i Katrineholm.

- VSK är ett spelande lag precis som vi, så jag tror det blir bra fotboll. Förhoppningsvis får vi 6-700 åskådare, vårvärmen ska ju anlända precis till premiären, säger Vargen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista