Fotbollsbloggen

Sandvikens tränare tippar att City åker ur

Sandvikens IF:s tränare Tony Andersson bloggar på klubbens hemsida och är inte rädd att sticka ut hakan. Han vågar till och med tippa hur norrettan ska sluta. Precis som Svenska Spels oddssättare rankar han Eskilstuna City som tolva och således på nedflyttningsplats.

När det gäller toppen kopierar Tony den här bloggen och tippar trion Sirius, AFC United och Forward i nu nämnd ordning. Vi har också samma placering för Nyköpings BIS, tia.

Tony och Citytränaren Daniel Wiklund har rötterna i Västmanland och båda har tidigare tränat Köping. Om att han tror City ska åka ur skriver Tony så här:

”Om detta tips går in så spelas det division två-fotboll igen i Eskilstuna säsongen 2014. Det är absolut intet jag önskar, mer bara det jag tror.
Wiklund kommer garanterat se till att City är lika svårspelade som alltid, men med spelarförluster som Sundberg, Manns, Rogic och Kamara blir det tufft att upprepa fjolårets succé.
Målvakt Bergh och lagkapten Wikström kommer få ett enormt ansvar för att leda detta lag till nytt kontrakt, om en spelare som Celsing börjar hitta nätet kommer det underlätta.
City har precis som VSK levererat flertalet spelare till serierna högre upp de senaste säsongerna ..men det ger inga poäng i årets serie ...”

Om Bissarna tycker Tony följande:

”Strålande resultat i Svenska cupen och serieseger förra året, vilket gör att hela klubben andas energi.
En tränare (Håkan "Vargen" Andersson) som är van att leda sina lag till framgång och några riktigt intressanta spelare i Per Pettersson, Torres och Gruda gör att Bissarna kommer fixa nytt kontrakt. Men för att hamna på den mer stabila övre halvan skulle de behövt ha kvar Marcio Da Silva Rosa. Vilken lirare, Frank Pettersson (målvakt) i Dalkurd drömmer fortfarande mardrömmar om denna publikfriande spelare. Marcio kanske skulle trivas i röd-vitt (Sandviken) framåt hösten...”

Så här slutar norrettan enligt Tony:

1 Sirius
------------------------
2 AFC United
------------------------
3 Forward
4 Dalkurd
5 Frej
6 Sandvikens IF
7 Vasalund
8 Västerås SK
9 Umeå
10 Nyköping BIS
11 IFK Luleå
-------------------------
12 Eskilstuna City
13 Valsta Syrianska
14 Selånger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista