Fotbollsbloggen

Bissarna testar Calle i Torshälla

Efter 1-1 mot Västerås SK i gårdagens division ett-premiär laddar Nyköpings BIS om för nästa uppgift. En DM-match mot Eskilstuna Babylon på Torshällas konstgräs på onsdag kväll.

– Jag hoppas kunna testa Calle Svensson då efter hans hälskada. Han tränade för fullt i fredags och det såg bra ut, säger Bissarnas tränare Håkan ”Vargen” Andersson.

En annan anfallare som varit skadad, Alexander Lind, spelade redan i träningsmatchen med Bissarnas andralag mot Skogstorp i helgen liksom mittfältaren Sebastian Holmqvist.

– Sebastian gjorde två mål och var bäst på plan. Både han och Alex kommer nog också att vara med mot Babylon, säger Vargen.

Per Petterssons knäskada gjorde sig påmind mot Västerås. Det är en sena som irriterar och det återstår att se om mittbacken blir spelklar till bortamatchen mot Luleå i helgen.

Beträffande Bissarnas premiär i övrigt hänvisar jag till gårdagens referat och radioinslag av Rickard Jansson på denna webb.

---

Eskilstuna City spelade sin första DM-match förra veckan mot Viljan i Strängnäs. Det blev bara 1-0-seger efter mål av Johan Bergfeld på övertid.

Till sist: Efter en mäktig silly season och en intensiv period inför seriestarterna tänker eder bloggredaktör andas ut lite och ta ledigt ett par dagar. Ses här igen på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista