Gammal NH-back till Gotland

Gnestafostrade backen Acke Ringström lämnar Lindlöven efter en säsong. Nästa anhalt blir en av Nyköpings Hockeys division 1-konkurrenter.

22-årige Acke Ringström har Gnesta IK som moderklubb och tillhörde mellan 2007 och 2011 Nyköpings Hockey. Ont om speltid säsongen 2011/12 gjorde att han inför den gångna säsongen flyttade till Lindlövens IF i division 1C-serien. Närkelaget gjorde en riktigt bra säsong och tog sig oväntat till Allettan, och stötte där på bland annat NH.

Ringström fick i Lindlöven en mer framträdande roll med mer istid och större ansvar - vilket ledde till personbästa poängmässigt sett: 18 poäng på totalt 37 matcher (5 mål och 13 assists).

Nu står det klart att Ringström fortsätter i division 1-hockeyn - men med ny klubbadress. Acke är klar för gotländska Visby/Roma i D-serien. Nya heta matcher mot sin gamla klubb Nyköping att vänta med andra ord. Ett ettårsavtal har skrivits med Visby/Roma. Där finns sedan tidigare forwarden Joakim Hedlund, NH-fostrad men som den senaste säsongen spelade för såväl gotlänningarna som Åker/Strängnäs.

Rickard Jansson
rickard.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista