Fotbollsbloggen

Nu är det klart - Elina till United

Eskilstuna United förstärker ytterligare. Det är hemvändaren Elina Johansson, som nu bestämt sig för spel i Elitettanlaget.

– Jag hoppas kunna bidra med bland annat rutin. Är ju tio år äldre än en del spelare, säger Elina (född 86) till klubbens hemsida.

United försökte få klart med Elina tidigare, men då ville hon avvakta efter att ha fått jobb i Stockholm. Hon har dock fortsatt att träna med laget och har nu bestämt sig för att pendla. Förhoppningen är att hon ska vara spelklar till bortamatchen mot seriefavoriten AIK i nästa vecka.

– Jag har haft bra teknik och spelförståelse och det ska förhoppningsvis sitta kvar. Nu när jag också varit coach i USA i två år ser jag fotbollen på ett annat sätt. Det hoppas jag också kunna bidra med både på och utanför planen, säger Elina.

Strängnästjejen, som också provat på allsvenskt spel i Qbik och collegespel i USA, är användbar på i stort sett alla platser på mittfältet och i anfallet. Hon spelade i United senast 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista