Fotbollsbloggen

Bissarna säkert på tronen inför derbyt

 Nyköpings BIS lyckades bryta en negativ resultattrend i norrettan vid lördagsbesöket i Sandviken. Bissarna sitter därmed säkert på den sörmländska tronen – åtta poäng före Eskilstuna City inför länsderbyt på Rosvalla på söndag.

 

–En riktig vägskälsseger. Det var en jätteviktig match och nu har vi en bra lucka till nedre halvan igen, sa Bissarnas tränare Håkan ”Vargen” Andersson.

Sandviken bjöd också upp och Vargen tyckte det var två bra lag på planen i första halvlek på Jernvallens konstgräs. Högerbacken Lennart Johansson hade dock lite problem och drog på sig en varning.

–I pausen bytte vi ut Lennart, flyttade ner Alexander (Jansson) och tog in Ryan (Gracia) på kanten. Ett lyckat byte ur alla perspektiv. Alex fick stopp på Sandvikens snabba vänsterkant och Ryan var med i förspelet till målet, sa Vargen.

Ryan stack in en boll i djupet för Ethan Gage, som efter mycken möda och stort besvär fick bollen över mållinjen till 0-1 (matchens enda mål). Han rundade målvakten och rullade bollen mot mål, men hemmalagets mittback Oliver Ekroth hann upp den. Dock inte bättre än att den tog i stolpen och gick ut igen till Ethan, som liggande till slut fick in den via den andra stolpen.

–Vi tyckte det tog en evighet innan den var inne, sa Vargen om kanadensarens första division ett-mål.

I andra halvlek tog Bissarna över och anfallsduon Dago Funes och Suad Gruda fann varann i härliga kombinationer.

–Dago har haft det lite tungt, men nu fick han en lekkamrat han trivdes med. Vårt passningsspel var jättebra genom hela laget. Nu kan vi ladda om för derbyt mot City i lugn och ro. Skönt också att vi inte fick någon avstängning och Calle (Svensson) ska ta bort gipset från sitt skadade finger i veckan, sa Vargen.

Bissarna hade bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna innan resan till Gästrikland. Med segern är det nu alltså åtta pinnar ner till City (på nedflyttningsplats) och minst fem till nedre halvan (mer om Umeå inte vinner mot Selånger i Sundsvall i morgon).

Sandvikens IF-Nyköpings BIS 0-1

Mål: Ethan Gage (68).

Varningar, Bissarna: Lennart Johansson.

Publik: 566.

Bissarna: Anton Fagerström – Lennart Johansson (46), Per Pettersson, Emil Larnesjö, Enis Ahmetovic – Alexander Jansson, Ethan Gage, Paul Torres (89), Oscar Karlsson (90) – Dago Funes, Suad Gruda.

Ersättare: Ryan Gracia (46), Alexander Lind (89), Sebastian Holmqvist (90).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".