HANDBOLLSBLOGGEN

Arenacirkusen fortsätter

Cirkus SHF har precis avslutat sin föreställning. Arenatombolan har snurrat varm igen. I den här veckans dragning drog elitseriens nykomling Rimbo nitlotten. De får inte spela hemma i Sparbankshallen under hösten.

Det här kunde Norrtelje Tidning avslöja igår. Så här säger tävlingschef Ralf Lundberg till tidningen:

”Rimbo HK och Norrtälje kommun verkar positiva, men ligger inte i framkant. Underlaget de skickade in var alldeles för klent. Därför har vi tagit beslutet att de får spela sina hemmamatcher utanför Norrtälje kommun.”

Så inte ens på dispens får nykomlingen spela på hemmaplan i höst.

---

Häpnadsväckande.

---

Inte minst på grund av tidigare beslut gällande Skånela, Tumba & Aranäs som fått husera i andra hallar under elittiden. Och så Önnered som tycks få spela i sin lilla hall i höst. Häpnadsväckande var ordet.

---

Det blir ju inte klarare om jag avslöjar att Sporthallen i Eskilstuna inte fyller kraven som förbundet ställer på klubbarna. Sedan arenabestämmelserna kom för snart tre år sedan har Guif spelat sina hemmamatcher i en hall som inte fyller kraven ”Totalyta inklusive säkerhetsyta” som ska vara 43x22 meter. Guif har alltså spelat i en felaktig hall i tre säsonger. Och enligt uppgifter helt utan dispens. Hur är det möjligt? Döms inte alla efter samma regler?

---

Vad gäller spel i europacuperna har Guif fått kritik från EHF gällande golvmåtten. Och där har Guif sökt dispens som beviljats.

---

Cirkus SHF fortsätter sin turné, hoppas de inte landar i din stad. Det kan bli en trälig upplevelse.

---

Biljetter finns ute nu!

---

Källa: http://norrteljetidning.se/sport/1.2106918-nt-avslojar-nej-till-sparbankshallen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".