Fotbollsbloggen

Tungt derbyavbräck för Bissarna

Nyköpings BIS har drabbats av ett tungt avbräck inför morgondagens Sörmlandsderby i norrettan mot Eskilstuna City. Killen med den känsliga vänsterfoten, Alexander Jansson, är höftskadad och tvingades lämna återbud efter fredagens träning.

– Alex jobbar skift på Järnverket i Oxelösund och missade lagträningarna måndag-tisdag. Därför fick han spela i andralaget i onsdags och efteråt hade han ont i höften och det har tyvärr inte blivit bättre, säger Bissarnas tränare Håkan "Vargen" Andersson.

Alex har gjort två drömmål i serien, men var den här gången tänkt i första hand som högerback. Han gjorde en utmärkt halvlek i Sandviken senast när han flyttade ner på den positionen.

– Men Lennart Johansson står som vanligt beredd och startar nu återigen som högerback, säger Vargen.

Hur ser du på derbyt?

– City känner ju till oss väl, så vi förväntar oss massiva attacker på deras fasta situationer där dom är starka med sina långa spelare. Men jag hoppas att vårt passningsspel ska bli ett vinnande koncept. Planen är riktigt bra nu och det gynnar oss.

Sen tidigare har Bissarna lagkaptenen Magnus Karlsson, Pierre Jakobsson och Calle Svensson på skadelistan. Calle tränar igen efter handskadan och Vargen hoppas att han ska ingå i truppen till nästa match mot Selånger.

Bissarnas startlag: Anton Fagerström – Lennart Johansson, Per Pettersson, Emil Larnesjö, Enis Ahmetovic – Ryan Gracia, Ethan Gage, Paul Torres, Oscar Karlsson -- Suad Gruda, Dago Funes.

Bissarna laddar för säsongens högsta publiksiffra, förhoppningen är att den ska hamna nära tusenstrecket. Många kringarrangemang för unga medborgare ska locka hela familjer till Rosvalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".