Fotbollsbloggen

United har fördubblat publiken - City live i morgon

Eskilstuna United leder Elitettan och det är kul att allt fler i stan upptäckt vilken prestation det är. När United precis avverkat halva serien har publiksnittet på Tunavallen mer än fördubblats sen i fjol.

Det finns gott om tak att sitta under på den mäktiga arenan i Eskilstuna, men regn skrämmer ändå alltid bort ett antal åskådare. De ska ju gubevars ta sig till Tunavallen också och kanske saknar både bil (finns förövrigt inga parkeringar att ställa den på), regnkläder och paraply.

Därför var det glädjande med en ny fin publiksiffra, trots ruskvädret i går kväll. 462 åskådare kom och det innebär att snittet på hemmaplan är 350. Att jämföra med 168 under fjolårssäsongen. Toppar Elitettans publikliga gör Hammarby med snittet 384.

Efter 1-1 mot Kvarnsveden leder United serien med tre poäng före Sirius. Nu blir det en spännande fortsättning på trettonde omgången vid datorer och telefoner för Eskilstunatjejerna och deras supportrar.

Den jagande trion i toppkvartetten spelar så här: Lördag: Hammarby-IFK Kalmar. Tisdag: Limhamn Bunkeflo-Sirius och Hovås Billdal-AIK.

Eskilstuna United-Kvarnsveden 1-1

Målen: 1-0 (12) Felicia Karlsson, 1-1 (27) Elin Danielsson.

Publik: 462.

United: Emelie Lundberg – Emma Salomonsson, Louise Quinn, Vaila Barsley, Alice Jonsson – Vicki Hellenberg, Elin Wahlsröm, Anna Danielsson (69), Méabh De Búrca – Felicia Karlsson, Amanda Olsson (89).

Ersättare: Alexandra Asserstam (69), Madelene Lindbäck (89).

v Våra lag i norrettan spelar i helgen. Eskilstuna City borta mot Valsta Syrianska i morgon och Nyköpings BIS hemma mot AFC United på söndag. Jag räknar med att liveblogga från båda matcherna.

Och du Insider – du kan väl skicka Citys startlag till bloggen.

Senaste nytt om Bissarna får ni här på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".