Fotbollsbloggen

VSK-målvakt fick fribrev - Sandviken testar Oremos bror

Den förste spelaren att lämna Västerås SK på grund av den ekonomiska krisen blev Aly Keita. Stjärnmålvakten är kontraktslös sen i måndags och det lutar åt att han återvänder till division två-laget Syrianska Kerburan i hemstaden, skriver VLT. En annan av Eskilstuna Citys och Nyköpings BIS seriekonkurrenter i norrettan, Sandvikens IF, testar bland andra Geflestjärnan Johan Oremos bror Emil.

– Jag har en familj att försörja och måste ha pengar till mat och hyra. Nu har inte VSK några pengar längre och det är synd för jag har trivts jättebra i laget med både spelare och ledare, säger Keita till VLT.

Han skulle ha tagit avsked i VSK mot Umeå i söndags, men blev skadad. Nu har han fått fribrev och hoppas på spel i allsvenskan eller Superettan i framtiden.

– Jag vet att det finns klubbar som har koll på mig, men jag tror ingen behöver en målvakt just nu. Därför bor jag nog kvar i Västerås hela året och det är ju i Kerburan jag har min historia. Det kan bli aktuellt med spel där, säger Keita, som kom till VSK i fjol.

Daniel Svensson kallas nu hem till VSK efter utlåning till Franke i trean. Han blir dock inte spelklar förrän transferfönstret öppnar 15 juli och får konkurrera med Adrian Forsgren, som vaktade målet i förlustmatchen mot Umeå (2-3).

v Sandviken fortsätter att testa nya spelare. Tränaren Tony Andersson skriver i sin blogg att bland andra är Emil Oremo, 29, på besök den här veckan. Han är bror till allsvenske stjärnan Johan Oremo och har varit en sväng i Sandviken tidigare. Senast har han spelat i IFK Bergvik.

v Serieledande Sirius har som bekant många skador och vill också fylla på i truppen i sommar. Flera spelare har redan testats, bland andra Mjällbys anfallare Robin Strömberg. Han visade sig dock inte riktigt vara vad Sirius sökte, skriver UNT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".