Fotbollsbloggen

Acar har anbud - City live på söndag

Antonius Acar sitter fast i Eskilstuna Citys frysbox. Det har inte undgått division två-klubbarna Assyriska Norrköping och Syrianska Kerburan, som vill prata med den förre skyttekungen. På söndag har City returmöte med Vasalund i norrettan och då är jag tillbaka med direktrapporter här i bloggen. Avspark klockan 17.

Anton Acar, 22, vann skytteligan i trean i IFK Eskilstunas dress 2010-2011. Efter ett skadefyllt fjolår i Frej kom Anton hem och gjorde en nystart i City, men den har inte blivit vad han hade hoppats.

Två inhopp på tretton seriematcher är allt Citytränaren Daniel Wiklund gett killen som kallas Eskilstunas bäste boxspelare.

– Både Assyriska Norrköping och Syrianska Kerburan (Västerås) har anmält att de vill ge Anton anbud. De har också fått tillåtelse att prata med honom, säger Citys ordförande Peter Lindqvist.

Några andra spelare som klubbar hört sig för om?

– Nej, men transferfönstret öppnar ju inte förrän på måndag.

Bloggen har avslöjat att City vill prata med Västerås SK:s mittfältsmotor Patrik Grönvall. Ett intresse som väcktes när seriekonkurrenten hamnade i sin ekonomiska kris.

– Men vad jag förstått har Grönvall fått lön nu för att VSK ska kunna ta betalt för honom och då är det inte intressant, säger Lindqvist.

Det ryktas också om att ni vill ha tillbaka Lansana Kamara från Vimmerby?

– Det stämmer inte. Lansana kommer hit och ser sista matchen innan uppehållet mot Valsta Syrianska. Men det är allt, han ska bara hälsa på sina kompisar i laget.

Citys sportansvarige Laszlo Meszaros har den här veckan tagit fyra spelare till Tunavallen för provträning. Enligt mina källor är det dock ingen som kan tillföra Citytruppen något av värde.

Mot Vasalund kommer City att sakna Dan Wikström, Niko Markkula och Oliver Podmenik på grund av skador. Frågetecken även för Robin Larsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".