Fotbollsbloggen

Silly season: Bissare på väg hem - VSK-tränaren slutar - skyttekungen för dyr

I måndags öppnade transferfönstret igen och veckans stora nyhet verkar bli att Sirius nobbar Luleås höga prislapp på skyttekungen Daniel Ahonen. I den ekonomiska krisens spår har Västerås SK:s tränare Erik Acar hoppat av och Nyköpings BIS kan vara på väg att få hem anfallaren Mahmoud Eid från Vasalund.

Daniel Ahonen leder skytteligan i norrettan med tio mål och är överens med Sirius om ett kontrakt. Men enligt UNT nobbar serieettan Luleås höga prislapp på Ahonen, som ska ligga på 400 000 kronor. Sirius ska ha erbjudit 230 000 – båda summorna avslöjade i Västerbottens-Kuriren.

– Summorna är bara spekulationer, men vi står fast vid vårt bud. Det är allt eller inget som gäller, säger Luleås sportchef Hans Boman till UNT.

---

En annan affär mellan två norrettanklubbar kan det dock bli i Nyköping. NBIS-produkten Mahmoud Eid gör i kväll sitt andra träningspass med Bissarna och därefter ska diskussioner om en övergång tas upp, skriver SN.

När Vasalund under våren hemmabesegrade Bissarna med 1-0 gjorde Mahmoud målet, men sen har han varit missnöjd med sin situation i Solnaklubben och de är nu överens om att gå skilda vägar. Bissarna har brist på forwards i truppen och då skulle den förlorade sonen kunna lösa det problemet.

---

Nyligen hoppade målvaktsstjärnan Aly Keita av i Västerås SK och fick ett fribrev med sig i fickan. I onsdags var det tränaren Erik Acar som sa tack och hej till VSK, skriver VLT.

– Han har inte fått sparken, säger ordföranden Peter Brandt till tidningen.

Acar tog över i VSK när Kalle Granath fick sparken under året i Superettan 2011. Varför han lämnar vill inte Acar berätta för VLT, men att det är osäkerheten på grund av klubbens ekonomiska kris är mycket troligt.

– På kort sikt leder Ramin (Kiani, assisterande tränare) och Haci (Aslan, VSK:s sportsligt ansvarige) laget mot Umeå i helgen. På längre sikt får vi försöka hitta en lösning. Jag tror inte att de två kommer att träna laget tillsammans senare i höst, säger Brandt.

---

17 november kommer "Morgondagens stjärnor" från norrettan att få visa upp sig i den årliga matchen mot söderettans dito. Den ska spelas på Löthen i Uppsala och det handlar om spelare födda 94 eller senare.

I fjol fanns Eskilstuna Citys Filip Rogic och Jesper Manns med i matchen och värvades sen till Östersund respektive Jönköping i Superettan. I år har varken City eller Nyköpings BIS några ordinarie spelare i den aktuella åldern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".