Fotbollsbloggen

Vargen muntligt överens med Bissarna

Jag har tidigare avslöjat de positiva förhandlingarna mellan Nyköpings BIS och Håkan "Vargen" Andersson. Nu verkar också ett nytt kontrakt nära mellan klubben och succétränaren.

– Vi är muntligt överens och då tror jag det blir en påskrift också när det gäller Vargen. Men innan vi har den vill jag inte säga att det är helt klart, säger Bissarnas klubbchef Patrik Berglin.

Efter stora framgångar i Värmbol – som han tog från fyran till toppen av tvåan – har Vargen visat sig vara rätt man även för Bissarna.

I fjol vann NBIS tvåan och nu innehar nykomlingen en sensationell kvalplats till Superettan efter de första 15 omgångarna i norrettan. När förhandlingarna inleddes för tre-fyra veckor sen påpekade också Lasse Elmsäter i klubbens sportgrupp att Vargen var förstavalet för en fortsättning.

– Jag tycker det känns klart nu och jag är jättenöjd och det tror jag även Vargen är, säger "Elmis".

Fortsätter hela hans team?

– Vi började i rätt ände med huvudtränaren. Övriga gänget får vi ta när dom är tillbaka från semestern. Själv verkar jag inte få någon semester, men det är bara positivt att det går så bra. Killarna har gjort en fantastisk vår och kan vi utnyttja flytet kan det bli en riktigt rolig höst.

Katrineholmsbaserade Håkan Andersson åker på semester med familjen i morgon. En vecka med sol, bad och lite golf ska ge Vargen fulladdade batterier till de elva återstående serieomgångarna och ett nytt cupäventyr som inleds med första omgången borta mot Enskede 4 augusti.

– Klubben vill gå ut med det här och det respekterar jag. Du får gärna återkomma när det blir officiellt, men det ska det nog bli innan jag kliver på planet i morgon, säger Vargen och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".