HANDBOLLSBLOGGEN

Kick-off!

Sommaren är äntligen över och den nya säsongen är här. Nu kör vi!

Det är inte varje år man får fira VM-guld som avslutning på en semester. Så det var faktiskt med ett litet leende på läpparna som jag klev in på redaktionen i förmiddags efter 4 veckors ledighet.

---

Ja Sveriges U21-lag lyckades vinna alla matcher i VM och blev således världsmästare. Och det var ju trevligt att laget hade tre stycken Guifspelare (Daniel Pettersson, Helge Freiman & Viktor Östlund) med ner till Bosnien.

---

Eller ja, fyra blir det om man räknar med Andreas Flodman, guifprodukten, som numera spelar i VästeråsIrsta.

---

Men å andra sidan kanske man ska räkna in Östlund som en produkt av Skånela, så vi säger tre Guifare.

---

Inget annat lag kommer upp i samma antal världsmästare i den här upplagan. Bra Eskilstuna!

---

Annars då. Guif har värvat en spelare från lokalkonkurrenten Eskil. Det handlar om Fredrik Olsson, lillebror till Skånelas målvakt Tobias Olsson. Fredrik är en högerhänt 9m-spelare som har några landskamper med U17-landslaget. Född 1996 och enligt Guiftränaren Kristján Andrésson är Fredrik Olsson en "stor talang med bra fysiska förutsättningar".

---

Övergången har väckt starka reaktioner inom handbollskretsar i Eskilstuna. De flesta räknar väl med att Olsson kommer att spela för farmarlaget GP, som spelar i division 1 norra, samma serie där Eskil befinner sig. Men enligt källor inom Guif är Olsson tänkt som en spelare för a-laget. I alla fall från start.

---

Hur länge det håller återstår att se. Själv har jag inte sett Fredrik Olsson nånting så har ingen åsikt. Men lite press blir det utifrån helt klart. Inte minst med tanke på det tilltänkta tröjnumret. #5. Jimmy Jansson. Nu är det väl i och för sig inte samma nummerglorifiering inom handbollen som det är tex inom hockeyn. Men det finns några av oss som tänker i såna banor. Och nummer fem sätter nog lite extra press på en spelare. I alla fall i Eskilstuna.

---

Annars har väl Guif värvat klart. Även om det enligt mig (och måååånga andra) skulle behövas en vänsterhänt högernia som komplement till Rickard Åkerman. Nu gick ju Guif miste om Patrik "Pava" Johanson som enligt uppgifter var väldigt sugen på spel i den röda tröjan innan ett intressant erbjudande damp ner i knät på den blonde bombaren.

---

Kring Magnus Jernemyr har det varit tyst väldigt länge nu. Men även där är det enligt vissa rykten fortfarande aktuellt för spel i Guif. Det ska väga mellan mångmiljonkontrakt i Qatar och "fronta kyldisken på stormarknaden på förmiddagarna" i Eskilstuna. Om man får skoja till det lite.

---

Ska passa på och tacka alla som lyssnat på våra poddavsnitt. Lyssnarsiffrorna har varit högt över förväntan! Och om du saknat mitt och Willes handbollssnack kan jag trösta dig med att ett nytt avsnitt kommer imorgon tisdag 30/7 nån gång under eftermiddagen. Vi ska bland annat våga oss på att tippa Elitserien 2013/2014.

---

Dä du!

---

ps. Lyssningstips:

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista