Fotbollsbloggen

United enkelt vidare i cupen

Eskilstuna United tjuvstartade höstsäsongen med cupmatch i kväll. Det blev en lätt uppgift när division två-laget BK Tinnis besegrades med 6-0 (4-0) i Linköping.

– Såna här matcher kan ju bli luriga om man inte får hål på motståndarna. Men vi gick på knock och gjorde tre mål första kvarten, sa Unitedtränaren Viktor Eriksson.

Elitettans skyttedrottning Felicia Karlsson och hennes anfallskompis Elina Johansson visade att de konserverat målformen under serieuppehållet. De gjorde två mål var och i andra kom fjolårets måldrottning Erika Blomstrand in och prickade in ett. Det sjätte gjordes av Vicki Hellenberg.

Sommarförvärvet från Kungsbacka, Frida Svensson, debuterade i United och spelade på innermittfältet tillsammans med lagkaptenen Elin Wahlström.

– Frida spelade stabilt, det fanns inget att anmärka på. Hon kommer att bli en tillgång, sa Viktor.

Han tyckte det såg piggt ut överlag och ser fram mot fortsättningen i cupen och omstarten i serien på söndag när Umeå Södra kommer till Eskilstuna.

– Vi väntar gärna med allsvenskt motstånd och går så långt som möjligt i cupen. Tror att lottningen kommer att ske i morgon eller på fredag, sa Viktor, som också var nöjd med att ha klarat laget undan skador.

– Det var lite opolerat ett tag, men vi åker hem helskinnade och tränar torsdag och lördag. Sen ska vi ta hand om Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista