Fotbollsbloggen

United byter högerkant

Halv tolv i morgon rullar Eskilstuna Uniteds buss mot Kalmar. Med en ny högerkant i startelvan jämfört med höstpremiären i söndags.

Elitettan rivstartar hösten. Efter matcherna i helgen följer en ny omgång i morgon kväll och Viktor Eriksson – tränare i nya serieettan Eskilstuna United – byter högerkant. Backen Emma Salomonsson och mittfältaren Madelene Lindbäck får chansen och Anna Danielsson och Rebecca Mellqvist förpassas till bänken.

– Vi har ju fyllt på i truppen och har lite fler spelare att välja på nu, säger Viktor.

Han såg IFK Kalmars höstdebut, 4-1-förlust mot bottenkonkurrenten Djurgården i Stockholm, i lördags. Men trots att Kalmar ligger näst sist och att United vann vårmötet med 6-1 varnar Viktor för matchen.

– Vi har bra koll på Kalmar och vet att det är ett lag som aldrig ger sig. Tjejerna måste göra samma hårda jobb som tidigare och klarar vi det ska det kunna bli en ny seger.

United har en skada i truppen. Alexandra Asserstam sträckte en baksida under serieuppehållet och kan inte spela.

– Hon rehabtränar fortfarande, men ska snart kunna börja träna fotboll.

Uniteds startelva: Emelie Lundberg – Emma Salomonsson, Louise Quinn, Vaila Barsley, Méabh De Búrca – Madelene Lindbäck, Elin Wahlström, Frida Svensson, Vicki Hellenberg – Elina Johansson, Felicia Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista