Fotbollsbloggen

Försenad Sundbergdebut mot Södra

Victor Sundbergs tänkta seriedebut för Kungsör i höstpremiären blev uppskjuten på grund av varningsstrul. Men i morgon är det dags för den förre Eskilstuna Citystjärnan när Kungsör gästar Eskilstuna Södra FF på Skogsängen i ett mycket viktigt division tre-derby.

Victor Sundberg stod på tre varningar när hans sejour i Primavera i sexan avslutades. Vid en koll visade det sig att de gula korten hängde med i övergången till Kungsör och han var därför avstängd i höstpremiären mot Ölme.

I morgon spelar Victor på Skogsgängen liksom två andra rutinerade förre detta Citykillar, mittbacken Victor Sundberg och Patrik "Putte" Karlsson.

Södra har efter nio matcher utan seger blivit indraget i bottenstriden och Kungsör är jumbo. Mycket viktiga poäng på spel alltså och för Södra är det förstås ett avbräck att mittfältsmotorn Andreas Lindskog inte får spela. En överenskommelse med Kungsör sen han fick riva kontraktet med västmanlänningarna i vintras och återgå till Södra.

I onsdagens omgång spelar också IFK Eskilstuna, på bortaplan mot Köping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".