Fotbollsbloggen

Bara kryss för United - AIK ny serieledare

Eskilstuna United fick nöja sig med 0-0 mot bottenlaget IFK Kalmar på bortaplan i kväll. Därmed tog AIK, som vann toppmötet mot Sirius med 2-1, över serieledningen i Elitettan.

– Klart jag är lite besviken. Vi kom inte upp i nivå riktigt, sa Unitedtränaren Viktor Eriksson.

Det blev en ganska händelsefattig match på Gröndals IP. Uniteds inhoppare Erika Blomstrand hade ett skott i ribban, men det kvitterades genom ett stolpskott för Kalmar i slutskedet.

– I mina ögon gjorde Kalmar en rätt bra match och gjorde det svårt för oss. Vi spelade lite för individuellt och fick inte igång samspelet, sa Viktor.

Är du oroad över att ni inte gjort något spelmål de två senaste matcherna?

– Nej, egentligen inte. Vi får ändå med oss en poäng på bortaplan och de andra resultaten gick med oss rätt bra. Vi tappade visserligen på AIK, men ökade samtidigt avståndet till Sirius med ytterligare en poäng. Dessutom fick Hammarby också bara oavgjort.

Hammarby spelade 1-1 mot Djurgården, som börjat hösten bra och kommer till Tunavallen på söndag. Det kan bli en tuff match för United, som nu har tolv raka matcher utan förlust.

IFK Kalmar-Eskilstuna United 0-0

United: Emelie Lundberg – Emma Salomonsson, Louise Quinn, Vaila Barsley, Méabh De Búrca – Madelene Lindbäck, Elin Wahlström, Frida Svensson, Vicki Hellenberg (46) – Felicia Karlsson, Elina Johansson (65).

Ersättare: Rebecca Mellqvist (46), Erika Blomstrand (65).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista