Fotbollsbloggen

Sirius vill flytta Unitedmatch

Lördag 24 augusti möts Sirius och Eskilstuna United i en toppmatch i Elitettan. Nu vill Sirius flytta matchen på grund av att deras unga mittfältsstjärna Fanny Andersson spelar U 19-EM med Sverige.

– Sirius har hört av sig om en flytt, men är sent ute. Därför tror jag matchen kommer att spelas som planerat, säger Unitedtränaren Viktor Eriksson.

På söndag skulle Sirius ha mött formstarka Älta borta, men i går meddelades att den matchen är flyttad till 8 oktober. Sirius har därmed utnyttjat sin rätt att flytta en match när en spelare är på landslagsuppdrag.

– Vi har försökt flytta den länge, men det är alltid ett pussel när en ny matchdag ska hittas, säger Sirius sportchef Gunnar Källsten till UNT.

Nu har Sirius alltså hört av sig även till United om en flytt. Kanske är det så att Uppsalalaget börjar känna sig pressat sen de halkat efter toppduon AIK och United.

Fanny Andersson kommer också att missa bortamatchen mot Sundsvall på grund av landslagsuppdraget.

Kommande omgång spelas så här:

Lördag: Hammarby-Eskilstuna United, Kvarnsveden-Limhamn Bunkeflo, Öster-AIK, IFK Kalmar-Qbik, Umeå Södra-Hovås Billdal.

22 september: Djurgården-Sundsvall.

8 oktober: Älta-Sirius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista