Fotbollsbloggen

Tips: City åker ur - Bissarna blir trea

I dag är det omstart i norrettan och jag ger mig själv en ny chans att tippa rätt sluttabell. Den jag levererade före seriepremiären i april stämmer ju lite dåligt på en del platser efter 15 omgångar. Tyvärr måste jag instämma i UNT-kollegan Meisels påstående att Eskilstuna City åker ur och när det gäller Nyköpings BIS tror jag dom missar kvalet till Superettan och får nöja sig med tredjeplatsen.

Tittade på och lyssnade till UNT-bloggens livesändning i veckan. Daniel Meisels konstaterade säkert: ”City åker ur”.

Tyvärr måste jag instämma i min Uppsalakollegas tips. Jag hittar bara två räddningsplankor åt City och därmed går det så illa att Eskilstunalaget åker ur.

Varför det kommer att gå så kan du läsa mer om i min krönika i Folket i morgon.

Nyköpings BIS var ett av mina största feltips i det jag gjorde före seriepremiären. Bissarna gav mig en ordentlig knäpp på näsan och i stället för bottenstrid kommer nykomlingen att vara med i kampen om kvalplatsen till Superettan. Men jag sätter ingen press på Håkan ”Vargen” Anderssons manskap nu heller utan tippar att Dalkurd snuvar Bissarna på andraplatsen.

Det finns dock en brasklapp med där. Dalkurds målspottare Chidi Omeje – som ledde skytteligan när han blev korsbandsskadad – måste komma tillbaka i spel igen.

Att jag tippade AFC United betydligt högre var jag inte ensam om. Däremot var det väl inte många som trodde lika mycket på Sandvikens IF som jag gjorde. ”Stålmännen” har blivit Bissarnas motpol i mitt tips – i stället för att skugga topplagen har Sandviken hamnat i bottenstriden.

Nu tror jag dock att Sandviken och en annan negativ överraskning, Frej, tar sig samman och kliver en bit uppåt i tabellen under de elva omgångar som återstår.

Till de positiva överraskningarna före uppehållet hörde också IFK Luleå och Valsta Syrianska. För Luleå hänger givetvis mycket på om de lyckas behålla sin skyttekung Daniel Ahonen. Transferfönstret för övergångar inom landet är ju stängt men svenska spelare kan fortfarande flytta utomlands och Ahonen är tydligen intressant på den danska marknaden.

Jag tippar att Selånger blir kvar på jumboplatsen och att Västerås SK blir det andra laget som följer City ner i tvåan. VSK har fått behålla fler viktiga spelare än jag trodde de skulle få som en följd av den ekonomiska krisen, men jag tror ändå raset i tabellen fortsätter. Ingen vet i dagsläget om VSK-spelarna kommer att få någon mer lön och det är naturligtvis förutsättningar som påverkar laget.

Här har du mitt nya tips för hur norrettan slutar (med nuvarande tabellplacering inom parentes:

1) Sirius (1)

------------------------

2) Dalkurd (3)

------------------------

3) Nyköpings BIS (2)

4) Forward (5)

5) IFK Luleå (4)

6) Frej (11)

7) Vasalund (6)

8) Umeå FC (8)

9) Sandvikens IF (12)

10) Valsta Syrianska (7)

11) AFC United (10)

---------------------------

12) Eskilstuna City (13)

13) Västerås SK (9)

14) Selånger (14)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista