Fotbollsbloggen

Viktig Södraseger - kryss för Värmbol och IFK

Värmbol tappade ledningen till 1-1 i streckmatchen i tvåan mot Gute. I trean tappade IFK Eskilstuna 2-0 till 2-2 mot Strömtorp, men knappade trots det in på topplagen. I samma serie tog Eskilstuna Södra en mycket viktig seger med 1.0 mot Villastaden.

Värmbol dominerade stort på Backavallen. Speciellt i den första halvleken där Henrik Larsson också gjorde 1-0 på en målvaktsretur efter skott av Sebastian Hillman. Men kvarten före slutet gjorde gotlänningarna 1-1, en chock för Värmbol och de 142 åskådarna.

Eftersom Gute är en bottenkonkurrent var det ett dyrbart poängtapp för Värmbol. Före dagens matcher ligger Katrineholmslaget på kvalplatsen, men har fortfarande bra häng på framförvarande lag.

---

För IFK Eskilstuna var det förargligt att tappa en 2-0-ledning mot bottenlaget Strömtorp i Degerfors. På fredagskvällen fick nämligen serieledande Kumla stryk hemma mot Kungsör och i går föll tvåan Ölme hemma mot Karlskoga.

IFK knappade alltså in lite ändå och till Kumla skiljer det nu fyra poäng och till Ölme tre. På söndag kommer Ölme till Tunavallen och det blir förstås en väldigt avgörande match för IFK.

Alexander Larsson klippte in 0-1 efter en kvart på ett långskott och Marcus Karlsson ökade på IFK-ledningen i 54:e minuten. Strax efter reducerade Strömtorp och en kvart före slutet gjorde hemmalagets skyttekung Jonas Iwersen 2-2 på straff.

---

Med en tåfjutt efter 14 minuter gjorde Eskilstuna Södra FF:s Robin Zolfagary matchens enda mål mot formstarka Villastaden. Södras andra raka hemmaseger på Skogsängen, där det inte blev någon trepoängare under våren.

Noterbart att Oliver Mäntykorpi gjorde sin första match från start sen den svåra knäskadan tidigt på vårsäsongen. Andreas Lindskog drog på sig årets åttonde varning.

Södra tog ett skutt uppåt i tabellen till femteplatsen, men fortfarande skiljer det bara tre poäng ner till kvalstrecket i botten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".