Fotbollsbloggen

Unitedkonkurrent har skaffat hemligt nyförvärv

En av Eskilstuna Uniteds konkurrenter om de två allsvenska platserna i Elitettan, Sirius, har skaffat sig ett nyförvärv. Men namnet på spelaren är ännu så länge hemligt och hon är inte spelklar när Sirius tar emot United på Studenternas på lördag.

– Vi kan inte avslöja namnet än. Det har med saker att göra som inte vi styr över. Vi får vänta några dagar till, men hon är klar, säger Sirius sportchef Gunnar Källsten till UNT.

Nyförvärvet kommer att göra sin debut borta mot Sundsvall och spela de åtta sista matcherna med Sirius, som ligger trea i tabellen. Uppsalalaget är med en match mindre spelad nio poäng bakom Eskilstuna United och åtta efter AIK.

Under sommaren har Sirius även värvat amerikanska anfallaren Tessa Gavilsky, men hennes debut i förlustmatchen mot Öster blev inte så lyckosam.

Östervålas Åsa Wall tränar med Sirius.

– Vill hon så är hon välkommen. Hon får känna sig för, vi har en annan konkurrenssituation nu än tidigare, säger Källsten.

En av Sirius bästa, Caroline Lundberg, är tillbaka i träning efter skada och aktuell för spel mot United.

På lördag klockan 15 spelas det superviktiga toppmötet på Studenternas i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".