Fotbollsbloggen

Tyresöspelare Sirius hemliga nyförvärv

UNT har nu avslöjat vem Sirius hemliga nyförvärv, som jag skrev om i går, är. Det är 23-åriga Tyresöanfallaren Jennifer Egelryd, som lånas ut resten av säsongen från mästarklubben. Men hon är inte spelklar till lördagsmatchen mot Eskilstuna United.

UNT skriver att anledningen till att ingen av klubbarna vill gå ut med övergången än är att Tyresö först vill presentera ytterligare nyförvärv. Men i helgen ska det bli offentligt och Egelryd är sen klar till Sirius nästkommande match borta mot Sundsvall.

Egelryd är född 1990 och är fostrad i Tyresö. Hon har ett antal ungdomslandskamper på meritlistan och gjorde redan 2010 13 starter för Tyresö i allsvenskan med tre mål som resultat. De senaste säsongerna har det blivit mindre med speltid och i år har Egelryd bara gjort tre inhopp och en start. Förra sommaren var hon på en kort utlåning till Åland United.

Egelryd beskrivs som en klok spelare med bra spelförståelse, dessutom ganska stark i kroppen och en bra mottagningsspelare. Hon är användbar både som forward och som yttermittfältare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".