Fotbollsbloggen

Jenny tillbaka efter blodproppar

I början på mars tvingades hon bryta träningsmatchen mot AIK på grund av andningssvårigheter. Efter konstaterades att Eskilstuna Uniteds mittback Jenny Johansson drabbats av blodproppar i lungorna. Nu har hon gjort comeback i F 19-laget.

– Det var jättekul. Jag har verkligen längtat efter att få spela igen, säger Jenny till klubbens hemsida.

Som överårig spelade 23-åriga Jenny mittback i F 19-laget i gårdagens segermatch borta mot Qbik. United vann med 2-1 efter mål av Victoria Gustafsson och Rebecca Mellqvist.

Sen Jenny insjuknade har hon genomgått utredningar och behandling under ett halvår. Nu är hon alltså spelklar igen och hon spelade hela matchen i Karlstad.
- Det har varit jobbigt att vara utanför planen och det är något som jag aldrig varit med om tidigare, säger Jenny, som tyckte comebacken gick över förväntan.

Genom en förstärkt A-trupp blir även F 19-laget starkare och förhoppningsvis kommer United att avancera i tabellen under hösten. Det är en mycket tuff serie med talanglag från flera allsvenska klubbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".