Fotbollsbloggen

Cityförvärv skadad - Wahlström vänsterback?

Nyförvärvet Bachir Katourgi fick en skadekänning under Eskilstuna Citys torsdagsträning. På skadelistan inför kvällens Sörmlandsderby i norrettan mot Nyköpings BIS på Tunavallen har City också lagkaptenen Dan Wikström och målvakten Nicklas Bergh och vänsterbacken Daniel Berglund tränade inte i går på grund av förkylningar.

Eder bloggtränare besökte Citys träning i går kväll för att försöka se vad den hemlige tränaren Daniel Wiklund ska ha för startlag i kväll. Tillsammans med farbröderna Bosse och Sven var jag de enda åskådarna.

Intressant var att Markus Wahlström tränade hela passet i vänsterbacksposition i de olika övningarna. Wahlström – som är vicekapten – har ju tidigare spelat mittback och innermittfältare och var vårens bäste spelare i City. Men i höstpremiären mot Frej i söndags satt han på bänken efter en lättare skada.

Wahlström kommer sannolikt alltså att spela vänsterback om inte Daniel Berglund hinner bli spelklar, vilket lär vara tveksamt. Återstår sen hur det går med Nicklas Berghs förkylning. Om han kommer tillbaka efter avstängningen eller om Pelle Jerrelind får vakta målet igen.

Bachir Katourgi – höstlånet från Superettanlaget Assyriska – fick en skadekänning under träningen. Sista halvtimmen följde han från bänken med en kylpåse lindad runt vänstervaden.

Katourgi lär inte spela i kväll och det innebär att William Celsing åter flyttar upp i anfallsposition och att Serkan Pektas får tillbaka sin plats som yttermittfältare.

Dan Wikström haltade ut i början på andra halvlek mot Frej och en röntgen på Mälarsjukhuset har visat att ett ben i ena foten är av. I värsta fall är Citykaptenen därmed borta resten av säsongen och precis som mot Frej kommer han att ersättas av nye mittfältaren Amos Ekhalie.

Ytterligare en ändring jämfört med Frejmatchen i gårdagens träningsuppställningar var att Johan Bergfeld ersatte Robin Larsen som högerback i förstaformationen.

Om vi förutsätter att Nicklas Bergh kan spela kommer City att ha det här startlaget sett till hur det såg ut på träningen: Nicklas Bergh – Johan Bergfeld, Johannes Nordström, Anton Hansén, Markus Wahlström – Daniel Karlsson, Amos Ekhalie, Semir Mete, Serkan Pektas – William Celsing, Emil Fritzell.

Jag kommer att liveblogga från matchen som har avspark klockan 19. Men derbyt kommer också att visas i webb-tv. Det är Nyköpingsföretaget Lokalsporten – som sänder Bissarnas hemmamatcher under hösten – som också fått tillstånd att sända från Tunavallen.

Med start 18.50 hittar du sändningen på lokalsporten.se. Som tillfällig expertkommentator kommer Bissarnas skadade lagkapten Magnus Karlsson att användas. "MK" tränar nu för att komma tillbaka efter den korsbandsskada han åkte på i andra serieomgången i Luleå. Efter nästa vecka kommer han att ta ett beslut om det blir något mer spel.

– Jag kommer knappast att kunna vara neutral. Möjligen om vi leder med 3-0 efter en kvart, säger MK i ett reklaminslag för sändningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista