Fotbollsbloggen

Här är derbybetygen

Eskilstuna City vann Sörmlandsderbyt mot Nyköpings BIS med 2-1 i går kväll. Här är mina betyg på spelarna med ett snitt på 3,18 för City och 2,36 för Bissarna. City gjorde en av sina bästa matcher för året och Bissarna såg inte ut att orka riktigt efter att ha spelat bara två dagar före mot Häcken i cupen.

Eskilstuna City:

Målvakt:

Nicklas Bergh 3: Behövde aldrig göra några kanonräddningar, men uppträdde som vanligt med stor säkerhet och pondus. Greppade hörnor och inlägg enkelt.

Försvarsspelare:

Johan Bergfeld 3: Fick chansen på en plats där han även spelade några matcher under våren. Massor av energi i de korta benen hos Åkerskillen. I andra halvlek tillhörde han dominanterna och fick då även bättre grepp i defensiven.

Johannes Nordström 4: Växer allt mer ut till en klippa i försvaret. Målfarlig också på fasta situationer och petade in 1-0 på en hörna.

Anton Hansén 3: Bra att tränaren Daniel Wiklund nu verkar ha bestämt sig för att spela ihop Nordström och Hansen i mittförsvaret. Det är med Anton på planen som City tagit sina flesta poäng.

Daniel Berglund 3 (ut 81): Berras vänsterfot skapade massor av farligheter på fasta situationer. Okej också bakåt även om självmålet såg lite klumpigt ut.

Mittfältare:

Daniel Karlsson 3 (ut 62): Den skadeförföljde kantspelaren börjar få upp tempot och med bollen har han aldrig haft några problem. Blev förvånad när Danne byttes ut, för då hade han haft en riktigt bra period.

Semir Mete 3: Kom till City som anfallare, men har nu blivit bofast som innermittfältare. Där hans goda passningsspel kan vara på väg att förändra Cityspelet positivt. Även om fasta situationer fortfarande är lagets främsta anfallsstyrka.

Amos Ekhalie 4: Det gör ont att behöva skriva det, men med Amos som ersättare har City bara tjänat på lagkaptenen Dan Wikströms skada. Efter att endast ha spelat i ett åländskt division tre-lag under våren har den rutinerade kenyanen – med många år i finska förstaligan på meritlistan – kommit in i det förvånansvärt snabbt. Bollsäker och passningsskicklig och med Ekhalie och Mete har City nu ett helt annat innermittfält än de senaste åren. Det är inte många som vinner kampen mot Bissarnas Ethan Gage och Paul Torres, men det gjorde Citys nya duo.

Serkan Pektas 2 (74)): Låg bakom hörnan som gav första målet och jobbade som vanligt hårt.

Forwards:

William Celsing 4: Rev som vanligt upp mycket i motståndarförsvaret med sin löpstyrka. Och nu visade William också upp något som han aldrig gjort förut. Ett kanonskott – med vänsterdojjan till och med. 2-1 satt otagbart i krysset för Bissarnas keeper Anton Fagerström.

Bachir Katourgi 3: Klart bättre än i höstpremiären mot Frej. Nickade fram till första målet och var nära mål själv några gånger.

Ersättare:

Emil Fritzell (62), Robin Mellqvist (74) och Markus Wahlström (81) spelade för kort tid för betyg.

Nyköpings BIS:

Målvakt:

Anton Fagerström 3: Har också växt ut till en riktigt säker målvakt. Gjorde ett par vassa räddningar på närskott och kunde inte göra något åt målen.

Försvarsspelare:

Lennart Johansson 2: Ett slarv av Lennart i straffområdet var upprinnelsen till hörnan som City gjorde 1-0 på. Säker resten av matchen, men kom inte fram så mycket i offensiven.

Per Pettersson 3: Bäst i gästernas försvar utan att glänsa.

Emil Larnesjö 2: Överspelad några gånger och slog bort några enkla passningar.

Calle Svensson 2: Fick till några inlägg, men slarvade bort många passningar.

Mittfältare:

Ryan Gracia 2 (ut 62): Hade några fina tekniska nummer under Bissarnas bästa period i första halvlek, men försvann i andra.

Ethan Gage 2: Snudd på underkänt för en av lagets normalt bästa spelare. Tappade sitt positionsspel i andra halvlek, slog bort passningar och var irriterad efter sin varning.

Paul Torres 3: Visade vilken skicklig spelare han är när Bissarna dominerade sista 20 i första halvlek. Hade också en jättechans att göra 2-1 i andra, men försvann sen ur matchbilden.

Oscar Karlsson 2 (ut 83): Har så mycket i sig, men får inte ut det just nu.

Forwards:

Dago Funes 3: Spelskicklig som vanligt, låg bakom Citys självmål och var nära att kvittera på en nick. Men vi fick också se en otroligt svag frispark för att vara av Dago.

Mahmoud Eid 2 (ut 74): Hade en trea efter första halvlek, men i andra hände ingenting.

Ersättare:

Alexander Jansson (62), Buba Sonko (74) och Sagvan Abdulsatar (83) spelade för kort tid för betyg.

Betygsskalan: 5=Superettanklass, 4=mycket bra, 3=bra, 2=godkänd, 1=underkänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista