Fotbollsbloggen

IFK-tränaren: "Jag är glad att vi kommit hit"

IFK Eskilstuna är obesegrat i fem höstmatcher och trots att tre slutat med kryss har avståndet till toppduon Kumla och Ölme krympt. I kväll handlar det om en riktig streckmatch mot Ölme, som ligger tre poäng före IFK på kvalplatsen i trean, på Tunavallen.

– Visst hade jag önskat mig någon mer seger, men vi kan inte gräma oss över något som varit. Är i stället glad att vi kommit dit vi är nu och jag hoppas det kommer lite mer publik och ger oss stöd i kväll, säger IFK-tränaren Kjelle Pettersson.

Inför hösten gick IFK ut med målsättningen att minst ta kvalplatsen och nu finns chansen. Men då krävs det nog seger mot Ölme.

IFK har Laban Johansson avstängd efter en utvisning mot Strömtorp. Ny högerback blir Björn Thorstensson, som får ta ett steg bakåt från sin vanliga position på kanten.

– Jag frågade om han var beredd att spela back och Björn svarade ja, sa Kjelle.

Målspottaren Ludwig Wallinder bildar i kväll anfall med Alexander Larsson, som flyttar fram ett steg. Anledningen är att en annan spelare som varit lyckosam med målskyttet i höst, Milad Darchini, haft ljumskproblem i veckan. Men Milad finns med på bänken.

IFK:s startlag (avspark klockan 17): Markus Norman – Björn Thorstensson, Andreas Ledin, Linus Wallinder, Rasmus Linde – Henrik Rodriguez, Filip Lundevall, Markus Karlsson, Jens Olsson – Ludwig Wallinder, Alexander Larsson.

---

Karlskoga är också med i toppstriden. Gick förbi IFK i går efter seger med 2-1 mot Eskilstuna Södra FF hemma på Nobelstadion.

– Det blev en förväntad matchbild. Karlskoga är kompakta, svåra att skapa chanser på och ganska bra. Men vi var inte så långt i från poäng, säger Södratränaren Johan Hansson.

Michael Larsson kvitterade för Södra i den andra halvleken, en nick på inlägg från John Källström. I 73:e minuten gjorde Karlskoga segermålet.

– Tyvärr efter ett missförstånd mellan Källström och Ninos Genc, säger Hansson.

Genc vaktade målet i stället för bortreste Gustaf Widén. Förlusten innebär att Södra fortfarande bara har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket i det jämna bottenskiktet.

---

Kungsör ser ut att göra en bra höst igen i trean. Efter förlusten mot Eskilstuna Södra på Skogsängen har "Eskilstunafilialen" tagit tre raka segrar. I går blev det 5-3 borta mot Arvika efter tre mål av Citys gamle skyttekung Patrik "Putte" Karlsson.

– "Putte" kan än. Han har erfarenheten och går på instinkt. Han står jämt på rätt ställe, säger Kungsörs tränare Jocke Helgstrand till Bärgslagsbladet. 

En annan Eskilstunakille, Eric Forselius, prickade in Kungsörs första straff för året och resterande mål gjorde brassen Gustavo de Oliveira. Genom segern tog sig Kungsör över nedflyttningsstrecket 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista