Fotbollsbloggen

Ingen Pontus - men Laban får spela derbyt

Ni kanske har sett att det varit många kommentarer i bloggen om vilka av IFK Eskilstunas spelare som är avstängda i lokalderbyt mot Eskilstuna Södra FF på fredag. Nu har jag fått klara besked av IFK:s föreningskonsulent Janne Kuutmann.

– Jag har pratat med vår lagledare Anders Gustafsson och förutom Jens Olsson, Björn Thorstensson och Milad Darchini är också Pontus Ljungqvist avstängd. Däremot inte Laban Johansson, säger Kuutmann.

Ljungqvist fick alltså sin tredje varning i söndags mot Ölme liksom Thorstensson. Olsson och Darchini blev utvisade.

Laban Johansson fick en grov utvisning mot Strömtorp i föregående match och stod därmed automatiskt över mot Ölme. Normalt blir det ytterligare minst en matchs avstängning för en grov utvisning, men den domen från Svenska Fotbollförbundet faller inte förrän på tisdag 3 september. Laban är alltså tillgänglig för spel i derbyt.

Den avstängda kvartetten är två mittfältare och två forwards. Inte omöjligt då kanske att IFK-tränaren Kjelle Pettersson flyttar upp någon försvarsspelare på mittfältet.

Eskilstuna Södra – som är ett av de lag som samlat på sig mest röda och gula kort i serien – har för ovanlighetens skull ingen spelare avstängd i derbyt.

– Vi hade sju spelare som kunde ha blivit avstängda om de fått en varning mot Karlskoga, säger Södratränaren Johan Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista