Fotbollsbloggen

United vill ha Viktor kvar

Eskilstuna United har som bekant förlängt kontrakten med en rad spelare för nästa säsong. Senast i raden var succéförsvararna Louise Quinn och Vaila Barsley. Nu har diskussioner även inletts med tränaren Viktor Eriksson.

– Ordföranden Kalle Siljebråt och Johan Bennäs från sportgruppen har pratat med mig. Jag har uppfattat det som positivt, att klubben vill ha mig kvar, säger Viktor.

Bennäs bekräftar Uniteds intresse:

– Vi vill ha Viktor kvar. Tycker han gör ett mycket bra jobb inte bara på planen. Han har många strängar på sin lyra i United och utvecklas hela tiden. Hoppas vi ska vara överens snart, säger Bennäs.

Övriga i tränarteamet?

– Funkar också bra, men önskemålet är att ta in en till. En assisterande tränare som kan vara med på varje träning så det blir mer möjligheter till individuell träning. "Munken" (Magnus Karlsson) ställer upp så mycket han hinner och Dahlborg (Patrik) och My (Axelsson) också, men dom kör mycket med målvakterna.

Tidigare har United aldrig haft några kontrakt klara för kommande år innan säsongen varit slut. Nu vill föreningen vara bättre förberedd på vad som komma ska oavsett vilken serie United spelar i nästa år.

Förutom Quinn och Barsley har tre andra nyckelspelare, målvakten Emelie Lundberg, lagkaptenen Elin Wahlström och skytteligaledaren Felicia Karlsson förlängt. Liksom de unga talangerna Anna Danielsson och Rebecca Mellqvist.

– Arbetet fortsätter, bland annat diskuterar vi med Méabh De Búrca. Hon är också ett mycket duktig spelare som vi är nöjda med, säger Viktor.

Frida Svensson, som kom i somras och skrev ett korttidskontrakt?

– Har vi inte pratat med än om fortsättningen, men det kommer väl. Just nu jobbar hon i klubben.

Du själv då, du borde vara stekhet på marknaden nu?

– Ja, så är det. Det ringer hela tiden. Nej, allvarligt talat är det jättelugnt, ingen annan klubb har pratat med mig, säger Viktor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".