Fotbollsbloggen

Derbystämningen twittras upp

På fredag är det Eskilstunaderby i division tre. Södra FF som hemmalag på IFK:s hemmaarena Tunavallen och efter "Blåtopparnas" seger mot Ölme i söndags blev matchen stekhet. I går trissades stämningen upp ytterligare av IFK:s sportansvarige Christer Carlsson.

Snart känns det ju som hela Sverige twittrar utom jag. Christer Carlsson är i alla fall en av dem som använder det sociala mediet och i går skrev han så här:

"Alla vet ju att gulsvart inte har en spelare som skulle platsa i IFK:s startelva".

Kanske vill han bara höja intresset för matchen, men särskilt psykologiskt var det nog inte. Södratränaren Johan Hansson blev inte heller förbannad, tvärtom:

– Bara bra för oss att han håller på så där. Det där citatet ska jag ju använda mig av inför matchen. Blir inte svårt att ge grabbarna tändvätska, säger Hansson.

Han är förstås väl medveten om att Södra har ett kraftigt psykologiskt övertag inför derbyt. I tre möten under 2011 och i år har Södra vunnit två och en har slutat oavgjord. I våras vann Södra med 2-1.

Nu har IFK dessutom fyra spelare avstängda på fredag medan Södra har alla tillgängliga.

IFK ligger på kvalplatsen i toppen, Södra bara har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista