Fotbollsbloggen

Här är fredagens derbylag

Både Eskilstuna Södra FF och IFK Eskilstuna tränade i kväll. Därefter släppte lagen startelvorna till fredagens derby i division tre på Tunavallen.

IFK ligger på kvalplatsen i toppen medan Södra är indraget i den jämna bottenstriden. Att det är en het match visar också alla inlägg i kommentarfälten i bloggen den här veckan.

I våras föredrog Södratränaren Johan Hansson att mörka startelvan inför derbyt. Den här gången gör Hansson som vanligt och släpper laget – precis som IFK.

– Att vi har ett kraftigt psykologiskt övertag på IFK visade väl det en IFK-ledare skrev på twitter i veckan. Det ska vi givetvis försöka utnyttja. Men vi är snälla också och spelar vår hemmamatch på IFK:s hemmaplan, säger Hansson.

Hur kommenterar du din uppställning?

– Vi räknar med en ganska fysisk match och det är därför vi har Valda Arias och Lindskog som defensiva mittfältare. Rashed har varit sjuk och inte spelat på ett tag, men nu ser han pigg ut.

Södras startlag: Gustaf Widén – John Källström, Stevan Shankola, Tobias Lorin, Gabriel Yakoub – Gabriel Valda Arias, Andreas Lindskog – Rashed Mohammad Anwar, Oliver Mäntykorpi, Anton Carling – Michael Larsson.

– Vi vet att det blir en mycket tuff match. Södras äldre spelare går igång när det är derby och så har vi ju fyra spelare avstängda. Men vi tycker att vi fått ihop ett bra lag ändå, säger IFK:s assisterande tränare Stefan Mellqvist.

Hur ska ni besegra Södra?

– Genom att hålla fart och försöka förlägga spelet på deras planhalva.

IFK:s startlag: Markus Norman – Laban Johansson, Andreas Ledin, Linus Wallinder, Jocke Lönn – Henrik Rodriguez, Markus Karlsson, Filip Lundevall, Rasmus Linde – Ludwig Wallinder, Alexander Larsson.

Avspark klockan 19 på Tunavallen.
                        
                       

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".