Fotbollsbloggen

Bissarnas stjärnor förlänger med klausuler

Mittfältsstjärnorna Ethan Gage och Paul Torres blev först att förlänga av Nyköpings BIS spelare med utgående kontrakt. De har skrivit på nya ettårskontrakt för 2014, men de innehåller en klausul.

Klausulen innebär att spelarna har rätt att gå högre upp i seriesystemet redan innan nästa säsong börjar. Men då får Bissarna betalt för duon till skillnad mot om dom varit kontraktslösa efter säsongen.

- Jag är jätteglad för Bissarnas skull och för lagets då vi kan få nytta av båda två under ytterligare en säsong, säger klubbchefen Patrik Berglin till Bissarnas hemsida.

Paul Torres och Ethan Gage tillhör den främsta kategorin spelare i norrettan och de är inte de enda i Bissarna som vill spela professionellt på en högre nivå.
- Jag förstår spelarna och det är exakt denna typ av fotbollspelare vi söker efter när vi rekryterar utifrån, säger Patrik.

Amerikanen Torres kom till Bissarna inför förra säsongen och kanadensaren Gage anlände förra sommaren. Båda har gjort sig omtyckta i klubben och i Nyköping, skriver Bissarna i sitt pressmeddelande.

Arbetet med att förlänga övriga utgående kontrakt fortsätter nu. Men Bissarna poängterar också att det är viktigt att spelarna får koncentrera sig på kampen om kvalplatsen till Superettan. Närmast fortsätter den med hemmamatch mot Sandviken på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista