Fotbollsbloggen

Löjlig bluff av Södratränaren

Eskilstuna Södra FF:s tränare Johan Hansson blir tydligen lite konstig inför derbymatcherna mot IFK Eskilstuna. I våras vägrade han plötsligt att lämna ut sitt startlag inför derbyt och till fredagskvällens match gav han mig och Eskilstuna-Kuriren en laguppställning som var en medveten bluff.

Jag reagerade när Hansson sa att Rashed Mohammad Anwar skulle spela från start. Han har nämligen inte ens suttit på bänken den senaste tiden.

– Han har varit sjuk, men har piggnat till nu, sa Hansson.

Men det skulle visa sig att han inte var med i truppen den här gången heller. En annan av Hanssons startspelare, Gabriel Valda Arias, började på bänken och dessutom hade han stuvat om på flera positioner mot det lag han lämnat ut.

Jag är väl också konstig om jag anklagar Hansson att ta för allvarligt på derbymatcherna när Södra vunnit båda i år. Sex poäng som kan bli helt avgörande för nytt kontrakt.

Men jag tycker Hansson ska slappna av och vara sig själv även när det stundar derbyn. Om han inbillar sig att det var bluffen som avgjorde derbyt i går får han gärna tro det, men det är ju bara löjligt.

Det enda som hedrar "Kostymmannen" är att han kom fram och bad om ursäkt efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista