Fotbollsbloggen

City vill ha IFK-duo

Eskilstuna City har börjat blicka fram mot nästa år. Två spelare som är kontaktade är IFK Eskilstunas Ludwig Wallinder och Jens Olsson.

– Vi har pratat både med killarna och IFK. Dom är intresserade, men vill förmodligen avvakta och se i vilken serie vi ska spela i nästa år, säger Citys ordförande Peter Lindqvist.

Både Wallinder och Olsson har spelat i City som juniorer. Olsson återvände sen till Viljan för att i år värvas till IFK.

City ville ha den speedige och målfarlige yttermittfältaren redan till höstsäsongen när Max Eurenius blev skadad. Men då sa IFK nej till en övergång.

Jens Olsson har gjort elva mål i trean och Ludde Wallinder nio. Ludde, som är forward, hade en skadeperiod under våren och missade då flera matcher.

– Det är Victor Sundberg som förhandlar med Jens och Ludde. Victor jobbar i vårt sportråd samtidigt som han spelar i Kungsör, säger Lindqvist.

Borde inte Södra FF:s Tobias Lorin och Anton Carling vara intressanta för City också?

– Jo, det kan dom nog vara men där är inga kontakter tagna. Lorin ville jag ha till City för några år sen, men då stupade det på att han blev pappa och att hans tjej hade en besvärlig födsel. Carling var hos oss som junior, en del vet jag tycker att han är för långsam. Men han har fin teknik och ett bra skott, säger Lindqvist.

Citybossen kan också meddela att Johannes Nordström fått ett jobb i Eskilstuna.

– Johannes är intresserad av stanna, men vill nog också se i vilken serie vi ska spela, säger Lindqvist.

Tränarsidan, Daniel Wiklund har ju utgående kontrakt?

– Säkert samma där. Händer nog inget förrän vi vet om vi blir kvar i ettan.

Lindqvist missade segermatchen mot Nyköpings BIS förra fredagen, då han var på lasarettet för blindtarmsbesvär.

– Eftersom jag opererade hjärtat nyligen blir det ingen operation av blindtarmen. Jag ska gå på medicinering.

Kan du se streckmatchen i Västerås på måndag?

– Det beror på hur ont jag har. Tror i alla fall stenhårt på vinst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista