Fotbollsbloggen

Sandviken sparkar tränaren

Förra veckan skrev Sandvikens IF på sin hemsida att klubben hade förtroende för tränaren Tony Andersson, trots jumboplatsen i norrettan. Men efter förlusten i Nyköping i söndags tog det slut och i dag har Sandviken meddelat att Tony och hans assistent Johan Forslöf får sparken. De ersätts av ex-allsvenska spelarna Jimmy Haaranen och Mathias Woxlin.

Så här skriver Sandviken på hemsidan:
"Som vi alla känner till vid det här laget så har A-lagets resultat varit en stor besvikelse hittills. Vi ligger för närvarande sist i division 1 norra inför de avslutande 8 matcherna. Vi har tillsammans med tränarna under en lång tid diskuterat den besvärliga situationen och efter tredje raka förlusten i höstupptakten så väljer föreningen att avsluta samarbetet med nuvarande tränare. Avslutet har skett under bra former och där samtliga inblandade har uttryckt en stor besvikelse över tabellplaceringen."

Tony Andersson har ett förflutet i Köping och har sin flickvän i Torshälla. Han skriver på sin twitter om beskedet:
"Sandvikens IF kommer att jaga nytt kontrakt utan mig. Styrelsen har beslutat att ersätta mig. Givetvis är jag besviken men samtidigt är jag fullt medveten om spelets regler och trots att jag inte delar deras uppfattning i detta så accepterar jag beslutet och vi skiljs som vänner.
Jag både tror och hoppas att SIF fixar nytt kontrakt och önskar truppen, nya tränarna och övriga i och kring SIF stort lycka till."

Tony Andersson är den förste tränaren i norrettan som får sparken i år.

Jimmy Haaranen spelade allsvenskt för Brage och har tidigare varit tränare i Sandviken. Han blir nu ny huvudtränare. Mathias Woxlin ska assistera och i den rollen fortsätter också Anders Boman. Woxlin, som är född i Sandviken, spelade 97 allsvenska matcher för Gefle och gjorde 14 mål. Han har också varit elitseriemålvakt i bandy i Sandvikens AIK.

Nästa uppgift för Sandvikens IF är Västerås SK hemma på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista