Fotbollsbloggen

Bissarna vände underläge

Anfallsparet Dago Funes och Mahmoud Eid gjorde målen när Nyköpings BIS vände underläge och 2-1-vann i streckmatchen borta mot Dalkurd. Men den store matchvinnaren var målvakten Anton Fagerström som gjorde två frilägesräddningar när Dalkurd fortfarande ledde och ytterligare en jätteräddning.

– Målvakten tillhör ju laget, konstaterade Bissarnas tränare Håkan "Vargen" Andersson, som givetvis var mycket nöjd med Anton.

Mycket stod på spel på Domnarvsvallen i dag. Dalkurd innehade kvalplatsen till Superettan på bättre målskillnad än Bissarna. Nu är det nykomlingen från Sörmlands residensstad som har greppet om den åtråvärda platsen.

– Det här var en topp fem-match för året. Jag var mycket nöjd även med den första halvleken frånsett underläget. I halvtid sa vi att vi skulle fortsätta att gnugga på och Dalkurd tröttnade, sa Vargen.

Det var Chidi Omeje – som gjorde sin första match från start efter en långvarig knäskada – som i en snabb omställning kom fri och placerade in 1-0 i slutet av första halvlek.

I början på andra frispelades Linus Bohlin av Omeje två gånger, men Anton Fagerström räddade snyggt. Där vände matchen. Bissarna kom alltmer och efter pass från Oscar Karlsson kvitterade Dago Funes med sitt tolfte mål i serien. Skottet tog på ett ben och gick i en båge över Frank Pettersson.

Segermålet var riktigt snyggt. Med en djupledsboll frispelade Oscar Mahmoud Eid, som med vänsterfoten sköt otagbart lågt i bortre hörnet. Strax innan hade Mahmoud dragit på lite för hårt och fått se bollen flyga över målet.

Bissarna kunde sen hålla undan sista kvarten utan att få något skarpare tryck på sig. Men nära kvittering var det på ett skott från mittbacken Peshraw Azizi – som flyttades upp på topp – men trots att han var skymd hann Anton Fagerström reagera och göra en fantomräddning. På returen fick Brwa Hekmat Nouri dålig vinkel och sköt i gaveln.

– Vi hade korrigerat lite så kantspelarna Oscar Karlsson och Alexander Jansson gick in och hjälpte Ethan (Gage) och Paul (Torres) centralt på mitten. Det fungerade bra, sa Vargen.

Mahmoud Eid gjorde mål för andra matchen i rad och börjar bli varm i den NBIS-dress han lämnade som ung junior. När han kom tillbaka i somras hade han opererat halsmandlarna och inte spelat den sista månaden i Vasalund.

– Mahmoud börjar komma ifatt träningsmässigt nu och blir bättre och bättre, sa Vargen.

Bissarnas seger var skön revansch för 0-2 hemma i våras. Nästa uppgift blir Forward, som i dag tappade mark till Bissarna genom 2-2 hemma mot Frej.

Forward låg under med 1-2 och Jacob Nilsson blev utvisad. Tränaren Magnus Kihlberg bytte in sig själv.

De andra två lagen som jagar kvalplatsen, Luleå och Umeå, spelar borta i morgon mot Vasalund respektive Eskilstuna City.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista