Fotbollsbloggen

Elitettan: Domaren hjälpte Sirius i jakten på United och AIK

Sirius var illa ute i gårdagens match i Elitettan mot Kvarnsveden. Då fick Sirius hjälp av domaren två gånger om och vände 1-0-underläget till seger med 2-1. Det innebär att Sirius fortfarande är med i jakten på tätduon Eskilstuna United och AIK.

-- Jag tycker att vår spelare har armen intill kroppen och att straffen är feldömd, sa Kvarnsvedens tränare Björn Lindén till UNT.

– Jag hade nog blivit lika upprörd som Kvarnsveden om vi hade fått den mot oss, sa Sirius tränare Karl Fremdling.

Att domaren inte heller verkade säker på sitt beslut visade också hennes diskussioner med båda assisterande domarna innan domslutet stod fast. Julia Lyckberg placerade straffen säkert och med tolv minuter kvar tryckte Moa Mattsson in segermålet på inspel från Fanny Andersson.

Kvarnsveden fick också ett 2-0-mål bortdömt och när jag ser det på UNT:s webb-tv ser det helt korrekt ut. Hanne Gråhns vann en duell med Siriusmålvakten Emelie Almesjö och bredsidade in bollen. Målvakten hade definitivt inte grepp om bollen, men domaren ansåg att Gråhns gick ojust fram.

Siriussegern visar att topptrion inte får någon lätt resa i kampen om de två allsvenska platserna. För Eskilstuna United tog det ju 68 minuter att slå hål på jumbon Sundsvall och AIK hade flyt i inledningen mot Älta.

– Älta hade ett stolpskott och missade ytterligare en jättechans. Mål där kunde ha gett ett annat resultat, men sen var AIK bättre. Givetvis betydde det också mycket att Älta saknade en avstängd Elin Ekblom Bak, sa Unitedledaren Johan Bennäs, som var på plats på Skytteholm.

Unitedtränaren Viktor Eriksson var på Tingvalla i Karlstad i går för att se närmaste motståndaren Qbik. Karlstadslaget visar fin form, vände 0-1 till 2-1 mot Djurgården i slutskedet och nya amerikanskan Jocelyn Charette gjorde sitt sjätte mål på tre matcher.

På lördag kommer Qbik till Tunavallen och det blir säkert en tuff uppgift för United. För AIK och Sirius väntar bortamatcher som inte heller ser helt lätta ut, Kvarnsveden för AIK och Umeå Södra för Sirius.

Tabelltoppen nu:

Eskilstuna United, 21 matcher, 47 poäng och 25 plusmål.

AIK, 20 matcher, 43 poäng och 17 plusmål.

Sirius, 20 matcher, 41 poäng och 29 plusmål.

Skytteligans topp:

13 mål: Alexandra Höglund, Djurgården.

11 mål: Felicia Karlsson, Eskilstuna United.

9 mål: Therese Kapstad, Umeå Södra.

8 mål: Elina Johansson, Eskilstuna United, Jessy Sharro, AIK, Moa Hedell, Älta.

7 mål: Michaela Johnsson, Limhamn Bunkeflo, Elin Danielsson, Kvarnsveden, Jenny Jansson, Sirius, Mia Skoglund, Qbik, Louise Nordenberg, Hovås Billdal.

6 mål: Vaila Barsley, Eskilstuna United, Emma Jansson, Hammarby, Jocelyn Charette, Qbik, Daniella Chamoun, AIK, Lisa Lantz, Umeå Södra, Julia Lyckberg, Sirius.

22:a omgången:

Lördag: Eskilstuna United-Qbik, Älta-Öster, IFK Kalmar-Limhamn Bunkeflo, Umeå Södra-Sirius, Hammarby-Sundsvall, Djurgården-Hovås Billdal.

Söndag: Kvarnsveden-AIK.

v Aktuell tabell hittar ni på svenskfotboll.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista