Fotbollsbloggen

United vidare i cupen efter straffmål

Eskilstuna United vilade sex startspelare och fick det ganska jobbigt i kvällens sena cupmatch mot IFK Täby. Men Frida Svenssons straffmål gav 2-1-seger och skickade United vidare till fjärde omgången, som spelas i vår.

– Vi hade bollen i princip hela tiden, men Täby var välstrukturerade och försvarade sig bra, sa Unitedtränaren Viktor Eriksson.

Erika Blomstrand gav United ledningen efter ett inspel av anfallskompisen Amanda Olsson i 25:e minuten. Division ett-laget kvitterade direkt efter.

– Ett överraskande långskott för Veronika Larsson som stod långt ut. Men det borde hon ha tagit, sa Viktor.

Med kvarten kvart fick United straff för hands efter ett kompakt tryck mot hemmamålet. Frida Svensson klev fram till elvameterspunkten och sköt 2-1 säkert.

– Vi gjorde en okej insats, men inte mer. Några individuella insatser är svåra att framhålla, sa Viktor.

United är nu ett av 16 lag som ska spela fjärde omgången i vår.

Mera Unitednytt:

Backen Emma Salomonsson, som har både svenskt och irländskt medborgarskap, befinner sig på Irland. I morgon ska hon spela en testmatch för det irländska landslaget mot Irlands U 19-landslag.

Sen tidigare spelar Uniteds Louise Quinn och Méabh De Búrca för Irland och de är uttagna till VM-kvalet om knappt två veckor.

– Emma är tillbaka i träning hos oss igen på torsdag och tillgänglig för spel mot Qbik på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista