Fotbollsbloggen

United utan Quinn - Anta från start

Eskilstuna United tvingas undvara mittbacksklippan Louise Quinn i lördagens hemmamatch i Elitettan mot Qbik. Hon ersätts av Elin Wahlström och ny i startlaget är Alexandra "Anta" Asserstam på högerkanten.

I vårmötet på Tingvalla i Karlstad sänkte Louise Quinn Qbik med matchens enda mål. En snyggt skruvad frispark i krysset, men i morgon kan inte irländskan vara med. Lårskadan från Sundsvallsmatchen har inte gett med sig.

– Hon joggade för första gången i kväll och skulle hon spela i morgon skulle hon riskera att förvärra skadan. Elin är också en duktig mittback, hon spelade där hela förra hösten, säger Uniteds tränare Viktor Eriksson.

Nu får Vicki Hellenberg flytta in från kanten och ta kapten Wahlströms plats på innermittfältet. Ny högermittfältare blir Alexandra Asserstam.

– Anta har varit pigg i ett par veckor och fick bra genomkörare i F 19-serien förra helgen, säger Viktor.

Även Elina Johansson har haft en känning i låret och stod över cupmatchen i veckan. Men i kväll tränade hon för fullt, även om hon tog sig åt låret då och då.

– Men det är ingen chansning med Elina. Hon är helt frisk, säger Viktor.

Qbik är ett av seriens formstarkaste lag och har inte mindre än nio raka utan förlust. Nya amerikanskan Jocelyn Charette har gjort sex mål på de tre senaste matcherna.

– En bra spelare som vi måste ha koll på, säger Viktor, som såg Qbik vända 0-1-underläge till 2-1 i slutskedet mot Djurgården senast.

Efter kvällens lätta Unitedträning fick jag ett snack med anfallaren Erika Blomstrand. Hon gjorde ju comeback i fjortonde omgången – den sista innan sommaruppehållet – och har haft en del att ta igen.

– Jag börjar komma ifatt nu. Det känns bättre och bättre, säger Erika.

Hur går det med studierna i Umeå då?

– Jag behöver inte åka tillbaka dit förrän i november eller december, så jag är här hela säsongen. Det är skönt att kunna fokusera helt på fotbollen och vara med på varje träning.

Hur är det att vara jagad serieledare?

– Jag tycker bara det är kul och jag har en bra känsla. Fortsätter vi jobba hårt tror jag vi klarar av det.

Du gjorde mål senast?

– Ja, men cupen räknas väl inte riktigt. Jag vill gärna göra mitt andra i serien i morgon, men huvudsaken är att vi vinner.

Uniteds startlag(avspark klockan 15): Emelie Lundberg – Emma Salomonsson, Elin Wahlström, Vaila Barsley, Méabh De Búrca – Alexandra Asserstam, Vicki Hellenberg, Frida Svensson, Elina Johansson – Felicia Karlsson, Erika Blomstrand.

v Jag kommer ett liveblogga från matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".